Gavallér János:

A Nemzet orvosának!

Végre küldetésének megfelelően, mindenkit gyógyít majd Dr. Papp Lajos nemzetünk orvosa.
Igen, ez az ő feladata, mert mint mondotta: „Kiváló sebészeink vannak!”, de beteg az ország és egy jó orvos, ezt róla mondják, az itt élő népesség beteg szívét kell, hogy gyógyítsa. Az emberekért él, példát állítva és felébresztve a nemzetben kihalni készülő nemes szívet, hogy ráébredjenek „nagyjaink” és mindenki, mit jelent a szeretet: Az maga az életerő!

Az életerő gyengült meg bennünk, a szeretet, mert az egymáshoz vezető utak szennyezettek, beszűkült a látóterünk, hamis érdek szorítja szívünk, s csak őszinte igaz szavakkal lehet lassú, de bizalomébresztő reményt kelteni.

Az egzisztenciális káprázat világából vissza kell hozni az embereket a szeretet valóságába!

Bizony kedves jajongó hatásvadász csicseri újságíró had, Dr. Papp Lajos munkássága legnehezebb és egyben legszebb feladatához érkezett el:

Meg kell gyógyítania a Kárpát-medence lakosságát!

Mert beteg lett nem csak az ember, hanem maga a kor is: Hatalommániában szenved az érzés, fancol kivagyiságában a jó mód, eltűnt az egymást segítő önzetlenség, hazug és korrupt lett a mindennap. A föld szíve régóta beteg, műtétre vár.

Az igaz szavak, és cselekedetek szikéjét vette kezébe, hogy felébressze bennünk az embert!

Megalázták már sokszor, szavakkal, tettel és most még meghurcolják, próbálják aljasítani, hogyha egy gyékényen árulna az árulókkal, felmagasztalnák. Tudom, hogy nemes szívébe vallja: Istengúnyában szép lehet a sátán, de magyar szívbe sose rak fészket!

A feladat nehéz, de Dr. Papp Lajos professzor úrnak sikerülni fog, mert mint a mesében a szeretet és a jóság, a két legfőbb segítője, mindig kéznél van. Jó munkát professzor úr!

2008. 08. 01.