Baráti levél Zsidó Gyurinak

 

 

Ha ez a levél újságcikké fog válni, akkor a címe sokakat meg fog lepni. Na de éppen ez a szándékom, mert így talán majd valaki elviszi a példányát ennek az

Újságnak neked, vagy talán felhívja valaki a figyelmedet, hogy írtam rólad.

 

Hogy írtam egy olyan korszakról, amikor azokat a bizonyos fiatalkori élményeinket éltük. Lehet, hogy bizonyos kőrökből kérdezik majd, ez így igaz Gyuri? Míg mások majd ösztökélni fognak: Ugyan, adjál már parancsot, hogy fogja be valaki a nagy pofáját ennek az alaknak. Vagy pereljed, hogy elveszítse még a gatyáját is!?

 

Pedig csak az igazat fogom írni arról a zsidó fiúról, aki a barátom lett, amikor a közelünkbe költőztél az anyáddal a Kis svábhegy egy Hieronymusról elnevezett útján (amiből aztán csináltak a kulturált kommunisták Határőr utat) levő kis bérháza alagsori lakásába. Te egy zárkózott alak voltál, nem barátkoztál senkivel, mindig egyedül jöttél-mentél le és fel az utcánkon gyors léptekkel. Aztán egy nap én megállítottalak egy dumára, mert a kíváncsiság üldözött, hogy többet tudjak rólad, hogy miért nem akarsz senkivel se barátkozni?

Majd te elmondtad szomorú pofával, mert zsidóval senki se akar barátkozni!

Na és én senki vagyok? Hogy tudjad Gyuri, a nagyapám, aki építészmérnök volt, de már meghalt 1950-ben kevéssel az után, hogy államosították. Ő mondta, hogy nagyon sok üzletfele és beszállítója is zsidó volt. Az öregem mondta, hogy ezek sokkal becsületesebbek voltak, mint a nem zsidók. Sokszor vittem el tervrajzokat egy zsidó klienséhez, akitől mindig kaptam egy ezüst 5 forintost fagyira. Voltam egyszer nagyapám ékszerészénél, akinek a neve Bartos volt, hogy a nagyanyám nyakláncát javítsa meg.  Hát ez is zsidó volt. A nagyapám ősi erdélyi keresztény családból származott. De mindig nagyra tartotta a barátságot a zsidó származásúakkal vagy hitvallásúakkal. Tehát mint látod Gyuri, nekem soha semmi bajom nem volt a zsidókkal, így lehettünk barátok.

 

Aztán sokszor csavarogtunk együtt Pesten, mentünk a mozikba francia filmeket nézni, amikre kilométeres sorok voltak, mert a sok szovjet szart, amiket az állami mozik vetítettek a népet már nem érdekelte. Minket sem. 1954-et írtak már. Jobb volt nézni a Királylány a feleségem-, meg az Éhség bére című filmeket. Meg másokat. Hányszor álltam a mozi sorban, amíg te elszáguldoztál a szeretődhöz, ahogy mondtad egy gyorsra, meg egy lassabbra. Emlékszel Gyuri?

 

Emlékszel, amikor meg akartál tanítani a teljes sebességgel menő hatos villamosra felugrani, amiben te nagymester voltál. Aminek az oka az volt, mondtad, hogy amikor Angyalföldön laktatok csak így volt lehetőséged meglógni a sok zsidózó stricitől, hogy ne menj haza minden nap bevert orral.

 

Emlékszel, amikor mentünk havat lapátolni egész éjjel, néha egész délután, majd hozzá csapva az éjjelt is, átverve az okosokat, akik csak egyet engedélyeztek mindenkinek. Így csinálva egy kis zsebpénzt, mert a szüleinktől nem volt bőr a pofánkon kérni pénzt, nem is lehetet, mert nem volt. Bár te mondtad, hogy van két nagyon gazdag nagybácsid az USA-ban, akik küldenek az anyádnak pénzt és neked folyóiratokat, amiket meg is mutattál nekem a lakásodon. Mondtad hogyan tanulod az angolt, amit aztán én is utánoztam, mert amikor lehet, akkor a rokonaid akarják, hogy menj az USA-ba Közgazdaságot tanulni.

 

Emlékszel amikor, mert nem volt hó, hát elmentünk a Déli pályaudvarra vagonokat kirakodni és egész éjjel szidtuk az anyja istenét a tervgazdálkodási zseninek, aki zárt vagonokban szállítatott két-három méteres ágakat szorosan begyömöszölve?

 

Végül is emlékemben maradt az este, amikor elmentünk az amerikai követségen működő USIS filmvetítéseire, ami után világrekordokat kellett döntenünk az ÁVO elől futva?

 

Aztán utjaink elváltak, tégedet behívtak katonai szolgálatra, csak annyit tudtam aztán, hogy a Határőrséghez kerültél. Én 56 után menekülté váltam.

Te Gyuri, a mindenki által szidott vagy dicsért híres és misztikus Soros György lettél.

 

Most eljutottam arra, pontra, hogy feltehessem az egyenes kérdést neked. Miért támogatod Hazánk minden múltból itt hagyott baloldali képetlenjét és népsanyargatóját???

 

Ha neked soha se voltak baloldali érzelmeid azokban az időkben, sőt együtt nevettünk a tervgazdálkodási zsenik és balfékek baromságain.

Nem érzed már magadat magyarnak?

Azt barátom nem lehet elfelejteni, még ha a nyelvet se beszéled már tökéletesen. Az öreg Bartos (szép zsidó név ugye), büszke volt arra, hogy ő kétszáz éves magyar, amikor az ősei felvették ezt a magyar nevet. Pedig elveszítette még az egyedüli fiát is, mint magyar katona az ukrán fronton.

 

Hát akkor Gyuri, nem volna már ideje levenni a kezedet az ilyenféle korruptokról, mint a jelen hatalom bitorlói és balfékei és értelmes haza fejlesztő dolgokba fektetni a felesleges pénzedet, nem pedig Gyurcsány félékre meg David Ibolykákra, akik a hatalom részegei csupán, de hozzá nem értenek semmit. Csak költeni tudnak. Azt pedig minden idióta tud hatalom nélkül is.

 

A magyar népnek joga van megkapni a részesedését abban a nyereségekben, amik tőzsde játszmáidból eredően tégedet gazdaggá tettek, de aminek a szenvedő alanya a magyar nép nagy része volt és még mindig az, egyre növekvő mértékben!

Ezt a népnyúzást támogatni az emberiség elleni bűncselekmény, és amikor ezt a saját születési helyed népe ellen teszed, akkor hazaárulás!!!

 

Ezt én sohase tételeztem volna fel rólad Gyuri!

 

Most használjad a pénzed hatalmát egyszer az életben erkölcsösen, szólítsd fel ezt a hatalomban levő képtelen csűrhét, hogy mondjanak le azonnal és húzzák a csíkot Magyarországról oly gyorsan, mint egykor mi futottunk az ÁVH elől, mert ha maradnak, minden hatalmuk ellenére lehet egy 56-os ismétlés és most nem lesz szovjet hadsereg se nem elegendő seggnyaló sem az egész magyar nép ellen.

 

Csináljad ezt Gyuri!

 

András