BETEG  GYURCSÁNY  –  BETEG  ORSZÁG

 

 

 

Orvos vagyok. Ha a miniszterelnök betegem volna, titkait eskümhöz híven őrizném. De a tünetek a képernyőről olvashatók le, így mindenki számára nyilvánosak, illetve kiemelten közérdekűek. Tehát felelős orvosoknak kórusban kellene hirdetniük, hogy Gyurcsány beteg, mégpedig szellemileg súlyosan, és a média jóvoltából országosan fertőz.  A kórkép összes jele leolvasható a 2007-es októberi közszerepléseiből. Ezért nincs csodálkoznivaló azon, hogy beteg az ország is.

 

Magyarország sorsa Debrecenből az októberi események tükrében értelmezhető. Október 31-én a Reformáció Emléknapján a város a következő „kulturális” eseményeket kínálta: Erotikus est Vámos Miklóssal (jelkép értékűen a „Kölcsey Központban), az egyetemi szórakoztatóközpontban Halloween party, miközben a Nagyállomásra jól időzítettem megérkezett a holokauszt emlékvagon, ami az országjáró emlékeztetés része. A fentiekből olvasható ki legtisztábban, hogy itt (és az országban) liberális, amerikai, zsidó érdekérvényesítés van. Ennek tükre történelmi ünnepeink kiszorítása, a magyar hagyomány elferdítése a lélekölő agymosás eredménye.   

     

            Miközben fizetett politológusok bőbeszédűen elemzik a mindenkori államelnöki beszédeket, nem esik szó Sólyom Lászlónak és Sólyom Erzsébetnek nemrég (október 8-án) a mádi zsinagógában tett látogatásáról. A szokásos, mások által gondosan szerkesztett, önálló véleményűnek semmiképp nem nevezhető elnöki beszédek mellett a zsinagóga emlékkönyvének sorai bizonyítottan Sólyomtól származnak, így forrásértékűek: „Megrendítő, de egyben vigasztaló is találkozni a hazai zsidóságnak ezzel a nagyszerű alkotásával. Ha nem is Mádon, de fontos, hogy ismét és elválaszthatatlanul együtt vagyunk. Ehhez a közösséghez azonban múltunk is hozzátartozik.” Mádon ma nem élnek zsidók, Sólyom mégis, most és minden tettével hódol a zsidóságnak, és akkor is a holokausztról szól, amikor az ország mást várna. Például azonnali elhatárolódást Peresz elnök provokatív beszédétől. Ez nemcsak nem történt meg, hanem valójában Peresz mondta ki azt, amire figyelmeztetni Sólyomnak lenne kötelessége: „Vigyázó szemetek a zsidó gyarmatosításra vessétek!”

 

            2006 és 2007 októberi eseményei egyazon folyamatot tükröztek. A 2006-os október külsőleg brutálisabb és zajosabb volt, 2007-ben ugyanez már egy fájdalmasan elnémított országban zajlott. Szánalmas volt látni a hazaárulók koszorúzásait a lezárt temető 301-es parcellájában, a lezárt Andrássy út Operaházában szavak nélküli táncjátékká silányítva a szabadság gondolatát, a „vaskefénél” a zavaros színjátékot, majd a Hősök terén a szótlanul koszorúzó közjogi méltóságokat. Valószínűleg egyedüli Európában, hogy az országzászló felvonása a rendszer ellen tiltakozók háttérzajával vegyes. Ezt csak azzal lehetett felülmúlni, hogy a november 4-i zárórendezvényt (a kiadott programtól eltérően) már nem is közvetíthette élőben a televízió, mert a tüntetők szirénája áthallásos lett volna. A gondolkodó magyaroknak szívéből szólt e sziréna!

 

A tiltakozás csak szavakba öntve hangzik Gyurcsány ellen. A további négy közjogi méltóság adja a hátteret, védelmet, hozzájárulást mindahhoz, ami ebben az országban történik. Gyurcsánytól az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság elnökén át, a legfőbb ügyész segédletével Sólyomig tart a nemzetellenes összefogás láncolata. Gyurcsány pedig beteg, és csak a háttérhatalomnak lehet az érdeke a beteg miniszterelnök túléltetése, az ország betegen tartása, ami a politikai eutanáziához vezet. Itt halálba segítés folyik, sikerpropagandával körítve. Álságosak Sólyom szavai, amikor épp a most kezdődő Világ Tudományos Fórum előzetesében arról szól, hogy GYÖKERES SZEMLÉLETVÁLTOZÁSRA VAN SZÜKSÉG! Nem teszi hozzá, hogy kijelentése nem csak a környezetvédelemre érvényes. A valós határok a közéletben máshol húzódnak, mint amit a média sugall. Pedig összefogás mindannyiunknak kellene, mindannyiuk ellen.

 

Dr. Nagy Attila

orvos, közíró, Debrecen

drnagyattila@yahoo.co.uk