AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKŰ, IGAZ.


 

 

MAGYAR JUSTITIA  BIZOTTSÁG

(POSTALÁDÁJA)

ELLENZÉKI VÉLEMÉNY  AZ ÚJ ALKOTMÁNYRÓL

              A "sorok mögött” olvasgatván és a nyilatkozatokra  odafigyelvén  megállapítható, hogy a parlamenti ellenzék maximális módon támogatta és támogatja az új alkotmányt!  Nem vitatható, hogy  a konspirálásban  mérhetetlen nagy jártásságra szert tett  Lenin-Sztalin hívők állásfoglalását  nem könnyű tisztázni, de  a tömény vádaskodás és  hazugság özönükből (talán akaratuk ellenére) kitűnt, hogy   „tudat alatt” mégis elismeréssel viszonyulnak az  új alkotmányhoz.

Rejtett  gondolataik  desifrírozását az tette lehetővé, hogy  szinte szünet nélkül  úton-útfélen azt gajdolták, hogy  az új alkotmány  egy párt  (a FIDESZ) alkotmánya, tehát: nem jó, nem hiteles, nem tükrözi a népakaratot,  hiányos, redundáns, korszerűtlen, stb., stb..

És akarva-akaratlanul  ezzel árulták el féltve őrzött titkukat!  Az előző alkotmányt ugyanis 1 (AZAZ EGY) EMBER (Buharin) DOLGOZTA KI, majd a kivégzése után a “Sztalin” logóval népszerűsítették, hazánkban pedig  (EGYMAGA), Rákosi vezettette  be,  és az elmúlt kb.  61 (azaz hatvanegy) év során „jól megvolt vele” Kádár, Grósz, Horn,  Medgyessy,  Gyurcsány, Bajnai  Lendvai, Kovács, Kóka,  Pető, Fodor, Kuncze és a többi bandatag,   érdemi kritika soha és sehol nem hangzott el részükről.

Az ellenzéknek az a kifogása is megalapozatlan, hogy népszavazásra nem került sor, hiszen  a Buharin-Sztalin féle alkotmányt sem bocsátották népszavazásra és szeretett bölcs nagy vezérüket Rákosit sem akkor, sem utólag nem  marasztalták el…

Na már most: mivel nyilatkozataik szerint az új alkotmány „EGY”  párt alkotmánya,  talán azért nem emlegetik a KDNP-t, mert részben jobban hangzik az „egy” kitételük, másrészt pedig kettő emlegetésével  az aritmetikai (számtani) alapismeretekben  kevésbé jártasok előtt is nyilvánvaló, hogy  1-nél (azaz egynél) 2 (kettő)  100%-al több. Az pedig elkerülte a figyelmüket, hogy  egy párt  - számszerű értelemben –,  mennyivel több, mint  egy Buharin...

AKI TEHÁT 1 (AZAZ EGY) EGY  ALKOTMÁNY-KIDOLGOZÓT ÉS MŰVÉT  NEM KIFOGÁSOLTA,   AZ – ÉRTELEMSZERŰEN –, MEG KELL, HOGY LEGYEN ELÉGEDVE,  A SOKKAL TÖBB KIDOLGOZÓVAL! Ez a formális logika törvényéből fakad és  megkérdőjelezhetetlen.

Mindez nem jelenti azt, hogy az új alkotmány  „szent tehénnek” számít és  egyes pontjait nem lehet vagy nem  kell esetleg módosítani, kiegészíteni, illetve  elhagyni. Fejtegetésünk kizárólag azt  a hisztériás felzúdulás mögötti tényeket elemezte, amelyet az ellenzék generált  és amelyet egyes nyugati politikusok is  visszhangoztak az „éterbe”, azok, akik  nem éltek a „szocialista” paradicsomban,  azok, akiknek egy szavuk sem volt a Buharin-Sztalin alkotmány ellen az elmúlt hatvan évben.

Mi,- (mindenesetre) köszönjük az ellenzék tudat alatt működő  pozitív hozzáállását,  azért  a   - közvetett – támogatásáért -, amellyel segített kisöpörni  az általuk  hat évtizeden át  használt alkotmányt, még akkor is, ha Szili Katalin igyekezett   megtartani, hiszen  mást nem lehetett elvárni tőle.         

                                                          Összeállította:

                                                                                    (Prof. Dr. Bokor Imre)