Dr. Bokor Imre:

Lássuk kikből lehet még miniszterelnök, vagy bármilyen magas beosztású személy! Tudjuk, ezek a pozíciók ebben az országban egy bizonyos maffia kezében vannak. Egyelőre!

Nevesítsük, és ismerjük meg őket!

Apró Antal (ifj.)

1989 előtt a III/II.-2 - az NSZK és Ausztria elleni elhárítás -
alosztályvezetője.
Az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa, a miniszterelnök anyósának testvére.

Apró Piroska

Horn Gyula volt kabinetfőnöke, 2002-ig az Altus Rt., 2003-ig - az azóta privatizált - Budapest Airport Rt. elnöke.
A miniszterelnök anyósa.

Bajnai Gordon

Egykori KISZ-reformer, az Unió a Demokratikus Szocializmusért vezetője, Gyurcsány Ferenc volt kollégája a Creditum Kft.-nél, később az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt.-nél.
Önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Dobrev Klára

Medgyessy Péter egykori kabinetfőnöke, 2004-ig a kancellária Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese. A miniszterelnök felesége, az Altus Zrt. székhelyén működő Alapítvány az Egészséges Településekért kuratóriumi elnöke.

Draskovics Tibor

A Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára a Horn-időszakban; titkárságvezetője Dobrev Klára volt.
A kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter.


Erdős Ákos

Az Ötlet című volt KISZ-lap főszerkesztője, innen a kapcsolata a mai
kormányfővel. Később tőle vette meg Gyurcsány Ferenc cége a Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft.-t. A 2002-es váltás után ő lett az addig Gyurcsány-érdekeltségként ismert Perfekt Rt. tulajdonosa.
Az állami tendereken rendre sikeresen szereplő Állami Nyomda Nyrt. részvényese (az E. G. Capital S. A. nevű luxemburgi cégen keresztül).

Jagiellowicz Györgyné

A Tatai Ilona nevével fémjelzett egykori Taurus Gumiipari Vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese.
A miniszterelnöki Altus Zrt. vezérigazgatója, több más Gyurcsány-cég felügyelőbizottsági tagja.

Szetey Gábor [Gabriella]

A világ egyik legnagyobb diákszervezeteként ismert AIESEC 1992-es kongresszusának főszervezője (Dobrev Klára társaságában).
Gyurcsány Ferenc, illetve az Altus Rt. volt tulajdonostársa a TMI Hungary Humán Képzési Kft.-ben. A kancellária személyügyi államtitkára.

Szilas Ádám

Tatai Ilona férje; 1992-ben irodát és anyagi támogatást is nyújtott
Gyurcsány Ferencnek az Altus Rt. indulásához. Az Erdős Ákoshoz közel álló Geoholding Zrt. vezetője. Ez a cégcsoport adja ki a Magyar Tőkepiac és a Szabad Föld című újságot, valamint több szakfolyóiratot.

Szilvásy György

A rendszerváltozás előtt a KISZ KB egyetemi-főiskolai osztályának vezetője, 2002-ig több Gyurcsány-cég vezető tisztviselője.
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter.AZ IFJÚSÁGI MOZGALOMBÓL/ ÁLLAMPÁRTBÓL ISMERT TÁRSAK

Alács Tibor

Egykori úttörővezető; ő írta alá a csillebérci tábor ajándékozási
szerződését. A rendszerváltozás után a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa gazdasági bizottságának vezetője.
Szilvásy György állandó segítője; fél tucat állami tulajdonú cég
igazgatóságában vagy felügyelőbizottságában tevékenykedik.

Barabás János

Az MSZMP agitációs és propagandaosztályának egykori helyettes vezetője. A Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottsági elnöke. Lánya, Barabás Andrea programkoordinátorként tevékenykedik Dobrev Klára Egészséges Településekért alapítványánál (s neve tanúként szerepel az Altus Zrt. Cégbírósági papírjain).

Gönci János

A rendszerváltozás előtt a KISZ KB titkára, majd az MSZP budapesti
elnökhelyettese. A nemrég privatizált Malév Zrt. leköszönt vezérigazgatója, jelenleg is a cég igazgatóságának tagja.

Görözdi György

A Magyar Úttörők Szövetségének egykori titkára, a rendszerváltozás után Alács Tiborral együtt képviselte a gyermekszervezetet az ifjúsági vagyon sorsáról szóló tárgyalásokon. A kormányzati negyed tervezését, építését felügyelő miniszterelnöki megbízott.

Győrfi István

A rendszerváltozás előtt egészségügyi miniszterhelyettes. 2002-ig vezető tisztségviselő az Altus-csoportba tartozó
Perfekt Gazdasági Tanácsadó Rt.-ben. A Szilvásy György testvére által vezetett Állami Egészségügyi Központot felügyelő miniszteri megbízott.


Hajdú Endre

A rendszerváltozás előtt a KISZ, majd a Minisztertanács titkárságának műszaki-üzemeltetési vezetője. Az önkormányzati tárca felügyelete alatt álló - és a kormányzati negyed projektért is felelős - Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgatója.

Merényi Miklós

Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz hasonlóan alapítója volt az Unió a Demokratikus Szocializmusért nevű szervezetnek. 1997-ig felügyelőbizottsági tag az Altus Rt.-ben. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára (nemzetközi gazdasági kapcsolatok).

Molnár Attila

Gyurcsány Ferenc egykori KISZ-es kollégája. 1992-ben együtt alapította meg vele az Altus Rt.-t. A közelmúltig a Magyar Hivatalos Közlönykiadó leánycégét, a FÁMA Lapterjesztő Zrt.-t, illetve a gazdasági tárca felügyelete alatt működő IT Információs Társadalom Kht.-t vezeti.

Nagy Imre

A KISZ utolsó első titkára.
Két hónapja igazgatósági tag a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-ben. Érdekeltségei révén (Pólus Plusz Befektetési Zrt., Corax-Bioner Környezetvédelmi Zrt.) milliárdos nagyságrendű kutatási pénzt nyert el a gazdasági tárca felügyelete alatt álló Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól (NKTH).

Nagyné Trapp Andrea

Nagy Imre felesége, az MSZP által alapított Vállalkozásszervező és
Kiszolgáló Kft. volt tulajdonosa. Az NKTH által az elmúlt években támogatott Plusz Befektetési Zrt. igazgatósági tagja.

Rákosi Ferenc

A nyolcvanas évek végéig a KISZ KB egyetemi-főiskolai osztályának helyettes vezetője, több Altus-érdekeltségben is felügyelőbizottsági tag volt. Szilvásy György állandó segítője; felügyelőbizottsági tag a Magyar Posta Zrt.-nél, s nyáron igazgatósági posztot kapott a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.-ben.

Somorai László

A KISZ KB egyetemi-főiskolai osztályának beosztottja, majd az Unió a Demokratikus Szocializmusért nevű "reformszervezet" munkatársa. Alapításakor tagja az Altus Rt. igazgatóságának.
Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tunyogi László

Az MSZMP KB munkatársa, a Perfekt Rt. volt üzletág-igazgatója, az egykor Altus fennhatóság alatt működő Perfekt-Audit Rt. igazgatósági tagja. A Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke; e minőségében több állami nagyprojekt (például a kormányzati negyed) monitoring bizottságának munkájában is részt vesz.

Varga László

A Magyar Úttörők Szövetsége országos tanácsának egykori főtitkára, az előző ciklusban az MSZP parlamenti képviselője. 2001-ig az Altus körbe tartozó Béta-Roll Hengergumizó Rt. felügyelőbizottságának tagja. Egy éve a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági elnöke, s közben a Nagy Imre-féle
Corax-Bioner Zrt. felügyelőbizottsági tagja.


   
  AZ ALTUS-KÖR TAGJAI

Antalóczi Zoltán

Már a legnagyobb KISZ-cég, az Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat végelszámolásánál együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel. Az Altus Zrt. felügyelőbizottsági tagja. A Nemzeti Sporthivatal PPP-irodavezetője (a megbízatást még a sportminiszter Gyurcsánytól kapta). Az elmúlt években az ÁZÉ Tanácsadó Bt.-n keresztül is számlázott a sporthivatalnak. 2005 tavaszáig igazgatósági tag az egyik legnagyobb kormányzati beszállítóként jegyzett Trendex Infokommunikációs Zrt.-ben.
Balázsfi Csaba

Gyurcsány Ferenccel közösen alapította a Hazelbrook Consultancy S. A. nevű luxemburgi társaságot, és 1996-ig igazgatósági tag volt az akkor Altus-érdekkörbe tartozó Fortus Rt.-ben. Idén "Kisgyermekek készségfejlesztése" címen nyert pályázati pénzt (a KindyROO Kft.-n keresztül) az NKTH-tól.

Bonnyainé Gál Ilona

Gyurcsány Ferenc ingatlanos cégeinek (Fittelina Kft., Nomentana Kft.) egykori ügyvezetője. Megbízott vagyonkezelőként ő képviseli a miniszterelnököt az Altus Zrt.-ben. Emellett a közelmúltig a Magyar Hivatalos Közlönykiadó egyik leánycégének felügyelőbizottsági tagja.

Deák Andrea

Apró Piroskához hasonlóan 2001-ig tagja az Aviva Életbiztosító Zrt.
igazgatóságának. A Népszabadságot kiadó részvénytársaság felügyelőbizottsági tagja. Lánya, Deák Ágnes az Altus Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

Földi Tibor

Az egykor az Altus-Perfekt céghálóba tartozó Nomentana Kft. ügyvezetője, majd az LBS ECo-NET Informatikai Rt. igazgatósági tagja. A Nemzeti Sporthivatal PPP irodájának pénzügyi tanácsadója, az állami társaságok egyik vagyonértékelő-stratégiaalkotó "házicégeként" ismert OpenConsulting Zrt. vezető tisztségviselője.

Honti Pál

A Perfekt Rt. egykori marketingigazgatója, igazgatósági, majd 2002-ig felügyelőbizottsági tag az Altus Rt.-ben. A Gyurcsány Ferenc által létrehozott Alapítvány a Modern Baloldalért kuratóriumi tagja. Cégein keresztül (Mimóza Kommunikációs Kft., Coedu Távoktatási Kft., Digital Natives Kft.) több minisztérium és állami cég
"beszállítója".


Honti Péter

Honti Pál testvére és üzlettársa.
Felügyelőbizottsági tag a Budapest I. kerületi MSZP-vezetőként is ismert üzletember, Rotyis József cégében, a Focus Befektetés Minősítő Zrt.-ben. Ugyancsak felügyelőbizottsági tag volt a nemrég végelszámolt – közvetve állami tulajdonú - Kisrégió Kht.-nál.

Jagiellowicz Judit

Az Altus Zrt. vezérigazgatójának lánya.
Az Erdős Ákos érdekeltségébe tartozó Magyar Mediprint Szakkiadó Kft. cégvezetője. A társaság által kiadott lapok nagyban támaszkodnak a kormányzati szervek, minisztériumok híreire, szakembereire.

Kalicz Anita

Az 1998 és 2006 közötti időszakban több Altus-érdekeltség
felügyelőbizottsági tagja, az Altus jogi képviselője.
Tavaly óta jogi vezérigazgató helyettes az új kormányzati negyed
területigényét kielégítő MÁV egyik vagyonkezelő társaságánál.

Kató Gábor

A Perfekt Rt. egészségügyi tanácsadói üzletága lényegében az o
vállalkozásához települt át. A Kató és Társa 2003. Tanácsadó Kft. rendszeres foglalkoztatottja az egészségügyi tárcának és a Honvédelmi Minisztériumnak. A cég a Szilvásy György testvére által vezetett Állami Egészségügyi Központ alapítását is tanácsadóként segítette.

Kondor László

Kalicz Anita férje. Sportminiszterként őt bízta meg Gyurcsány Ferenc az autóversenyző Baumgartner Zsolt állami menedzselésével.
Arnage Vagyonkezelő Kft.-jén keresztül "Innovatív városélmény" címen nyert pályázati pénzt az NKTH-tól, újabban pedig Győr mellett hozna létre repüléstechnológiai központot (uniós pénzek felhasználásával).

Mészégető László

2003-ig a Béta-Roll és a Magyaróvári Timföld és Műkorund nevű
Altus-részvénytársaságok felügyelőbizottsági tagja. Az állami tulajdonú Magyar Követeléskezelő Zrt. ügyvezető igazgatója.

Nacsáné Márki Rózsa

Az egykor Gyurcsány-cégként ismert Aldo Ingatlanfejlesztő Kft. volt
ügyvezetője, tagja több Altus-vállalat felügyelőbizottságának.
A résztulajdonában lévő Flexorg Kft. sikeresen szerepelt az Új Magyarország fejlesztési terv egyik gazdaságfejlesztési pályázatán. A társaság referenciái között a Magyar Posta Zrt. is szerepel.

Pákozdy Zsolt

Dobrev Klárával és Szetey Gáborral részt vett az AIESEC munkájában. A jelenlegi személyügyi államtitkár és az Altus Rt. mellett társtulajdonos volt a TMI Hungary Humán Képzési Kft.-ben. Nyár óta a Magyar Televízió új székházát építtető és üzemeltető Wallis-érdekeltség, a Millenniumi Média Kft. ügyvezetője.

Sarlós Miklós

2002-ig az Altus-Perfekt résztulajdonban álló LBS ECoNET Informatikai Rt., majd az ÁPV Rt. igazgatója. A MÁV ingatlangazdálkodási igazgatója.

Szabó Pál

A Horn-kormány idején annak a Hungalu vállalatcsoportnak volt a
vezérigazgatója, amelyből Gyurcsány Ferenc privatizált ki néhány társaságot. A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, emellett idén év eleje óta tagja a MÁV Zrt. igazgatóságának is.

Szilvásy Györgyné

A 90-es évek közepén igazgatósági tag több Altus-cégben (ARK Vagyonkezelő, Béta-Roll Rt.). Az ECE Projektmanagement ingatlanfejlesztő csoporthoz tartozó Szinva Real Estate Kft. tisztségviselője.


AZ APRÓ-VONAL DELEGÁLTJAI


Belán Gábor

A mások mellett Apró Piroska és ifj. Apró Antal által alapított S-Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Rt. volt felügyelőbizottsági tagja. A Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója.

Csatári József

Az S-Komplex Rt. társalapítója.
1998-ban Erdős Ákos egyik cégének közreműködésével megalapítja a Security Audit Tanácsadó Kft.-t.

Lengyel Gyula

A Magyar Villamos Művek vezérigazgatójaként 1995-tol tanácsadóként alkalmazta Apró Piroskát. Az olajtároló-bizniszre szakosodó Fortus Rt.-t ezután közösen hozta létre az MVM és az Altus. Az MVM igazgatósági tagja.

Somogyi Tamás

Csatári József társa az Erdős-féle Security Audit Kft.-ben.
Az MVM biztonsági főnöke, év eleje óta felügyelőbizottsági tag a villamos művek Erbe Energetika nevű kft.-jében.

Svoboda Petra

Az S-Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Rt. volt igazgatósági tagja. Apró Piroska titkárságvezetője a Budapest Airportnál és az Altusnál. A Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatójának özvegye. Két cége révén is kapcsolódik - a lebukásáig az NBH oltalma alatt álló - Egymásért Egy- Másért Alapítványhoz.

Vajda József

Apró-rokon, egykori katonai elhárító. Ugyancsak alapítója, majd
felügyelőbizottsági tagja az S-Komplexnek. Ügyvezetője a Honvédelmi Minisztérium Terra Kft. nevu cégének, emellett nyár óta felügyelőbizottsági tag a tárca Armcom Zrt.-jében.


  MÁSOK

Erdős Ádám

Ügyvéd, Erdős Ákos testvére.
A Magyar RTL Televízió Zrt. igazgatósági tagja.

Hajdú Miklós

2002-ben a kormányzati szerepet vállaló Szilvásy Györgyöt váltotta a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség élén. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság delegáltjaként a kormányzati negyed projekt egyik előkészítője, tervpályázat-bírálója.

Szilvásy István

Határőr dandártábornok, Szilvásy György testvére.
Az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója.