Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon a csatolmányban levő feljelentést postáztuk,
tértivevénnyel a legfőbb Ügyészségnek.

Üdvözlettel.
Vass István

 

 

Vass István

2132 Göd.

Kacsóh Pongrác u. 29

 

A Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészsége

1055 Budapest.

Markó u. 16

 

Tisztelt Legfőbb Ügyészség!

 

„A Legfőbb Ügyészség feladata a törvényesség védelme. Ennek ellátásához felhatalmazással rendelkezik a peres ügyek előkészítésére és esetleges nyomozására vonatkozólag, azért, hogy eldöntse szükség van-e vádemelésre és büntetőeljárás bírósági lefolytatására.”

 

Hivatkozva a fent idézett feladatkörükre, alulírott Vass István, - szül: Felsőgöd, 1941. 12. 25, anyja neve: Rakamazi Ilona, szem.ig.sz: 121145HA – valamint Guba Jánosné, lakik: 1117 Budapest. Budafoki út 107/A. fsz. 8, szem.ig. sz. 021944BA, ezennel feljelentést teszünk a Gyurcsány Ferencnek nevezett személy ellen, aki jelenleg Magyarország miniszterelnöke, mert véleményünk szerint, nagy valószínűséggel állítható, hogy elkövette a BTK. 317.§. szerinti sikkasztás, valamint a BTK. 320.§. szerinti hanyag kezelés bűntettét.

 

 

Indoklás:

 

Gyurcsány Ferenc 2003 tavaszán lett gyermek-ifjúsági és sport miniszter a Medgyessy kormányban. E beosztásában egyebek mellett saját jogkörben döntött a jelentősebb pályázati kifizetésekről. Ezt Zuschlag János, szocialista politikus, az ellene folyó büntetőeljárás során, a bíróság előtt jegyzőkönyvbe mondta. Zuschlag továbbá azt vallotta, hogy ő fiktív szervezetek, valójában a gyakorlatban nem létező alapítványok, egyesületek részére pályázott és vett fel jelentős pénzösszegeket, többek között a Gyermek-Ifjusági és Sport Minisztériumtól is. E pályázati pénzeknek,  a nem létező szervezetek számára való kifizetéséről Zuschlag állítása szerint személyesen Gyurcsány Ferenc miniszter döntött.

Gyurcsány Ferenc, akkori „sportminiszter” ebből következően tehát, bűnös felelőtlenséggel kezelte a közvagyont. Nem vizsgálta, nem vizsgáltatta, hogy az odaítélt közpénzek valóban a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelelő és létező ifjúsági szervezetekhez jutnak e.

Nem ellenőrizte, hogy a kifizetett közpénzek valóban a kívánt, elvárt célok megvalósítását szolgálják.

Feltételezhetően tudomása is volt arról, hogy a kifizetések szabálytalanok, törvénysértőek, és szabálytalan módon, rendre a Fiatal Baloldal-Ifju Szocialisták Mozgalmánál kötnek ki.

Ám, ha nem lett volna tudomása erről, akkor súlyos hanyagsággal kezelte a rábízott közvagyont. Kijelenthető, hogy „saját hatáskörben” úgy bánt a közpénzekkel, úgy osztogatott kényére-kedvére, egyszemélyi döntéssel, mintha a rábízott közpénz a sajátja lenne.

 

Kérjük tehát a T. Legfőbb Ügyészséget, hogy rendeljen el nyomozást,  Zuschlag János jegyzőkönyvbe mondott vallomása alapján Gyurcsány Ferenc valamikori sportminiszter, jelenlegi miniszterelnökkel szemben, azzal a céllal, hogy kiderüljön, megállja e a helyét Schuslag János állítása. Amennyiben az állítás valósnak bizonyul, akkor emeljen vádat az elkövetővel szemben, s vádlottként vonja be őt a már folyamatban levő büntetőeljárásba.

 

2009-02-19

 

Vass István 

Guba Jánosné

sk.