HELYESEN SÚLYOZUNK?

 

 

Idézem Orosz József újságírót, aki sajtótájékoztatót tartott a 2008. július 5-i meleg felvonuláson elszenvedett élményeiről.

 

„Kaptam azért, mert meleg vagyok.

Igen, ki ne tudná, hogy az.

Kaptam azért, mert más meggyőződésű vagyok.

Igen, más meggyőződésű is vagyok.

Kaptam azért, mert más a véleményem.

Igen, a véleményem is más.

Kaptam azért, mert zsidó vagyok.

Igen, zsidó is vagyok

Kaptam azért, mert állítólag nem vagyok magyar.

Pedig hallják, hogy magyar vagyok.”

 

Most pedig engedjék meg, hogy előadjam saját bántalmaimat.

 

Kapok azért, mert heteroszexuális vagyok.

Igen, ki ne tudná, hogy az. De még mennyire az és elnézést kérek érte, mert még lehet, hogy ebből bajom lesz.

Kapok azért, mert más meggyőződésű vagyok.

Igen, más meggyőződésű is vagyok. Meggyőződésem, hogy a világon kb. 3 milliárd embert tartanak fölöslegesnek azok, akik a továbbiakban is ugyanebben az ütemben kívánják fenntartani tőkenövekményüket. Lehet népességet csökkenteni háborúkkal, éhínséggel, járványokkal, de lehet a kamatlábak emelésével, a még meg nem születettek meg nem születésével, jövőkép lerombolásával, vagyonvesztés előidézésével, adósságcsapdával, stb.. Akik ezt teszik nem hajlandóak lemondani a fosszilis erőforrások növekvő felhasználásáról, amivel tovább szennyezik a környezetet, visszavonhatatlan változást okoznak a klímában és teszik elérhetetlenné az élelmiszert az éhezők számára. Nincs elég víz, élelem, járványok dúlnak, naponta tízezrek halnak meg. Kirabolják őket és még lelküket is eltorzítják azoknak a vallásnak elnevezett szörnyűségekkel, melyekben előkészítik azt az apokalipszist, ami egy mesterséges, tervezett genocid. És nekik, szerencsétlen tömegeknek boldognak kell lenniük! Azonban a boldogulás elérhetetlenné vált, a mindennapi betevővel együtt! Róluk sohasem emlékezünk meg.  A fekete bányászokról, gyermekekről Afrikában, Ázsiában, a földtelenné váló, eladósodott népekről, az emberi sorsokról abban a világban, amely elveszíti tulajdonát és jövőképét. A ráerőltetett nyomorban magalázottá válik az, aki nyomorog és az is, aki nyomorba taszít.

Ha kiderül az igazság, akkor már nem beszélhetünk róla. Lassan már nem beszélhetünk szept. 11-ről, mely folyamatot indított a világban, nem beszélhetünk Afganisztánról, Irakról. Nem beszélünk arról az Afganisztánban foglyul ejtett 750 emberről, akik közül bebizonyosodott, hogy 420-at minden jogalap nélkül tartottak fogva Guantanamóban és összesen csak 60-80 ellen indul vádemelés. Nem beszélünk, az iraki Abu Grabe börtönben megalázott ezrekről, akik nem ezt várták a demokrácia zászlóvivőjének számító hatalom megszálló seregétől és nem beszélhetünk még sok minden másról.

Beszélünk fenntartható fejlődésről egy olyan világban, amelynek végesek erőforrásai. Ennek a fejlődésnek csak kevesek számára van hozadéka, a tömegek belehalnak.           

Kapok azért, mert más a véleményem.

Igen, a véleményem is más. Az a véleményem, hogy ideje lenne beszüntetni a hazugságokat, ideje lenne feltárni azt, hogy mind e szörnyűség mögött, ami a világon van, az emberi kapzsiság áll. A kapzsiság pedig nem faji sajátság!

Ideje feltárni azt, hogy ma nem létezik élő egyház. Éspedig azért nem létezik, mert emberi dimenziót kapott minden, ezzel falak mögé szorult az Isten.

Kapok azért is, mert muzulmán vagyok.

Igen, muzulmán is vagyok. E hitnek egyetlen hátulütője az, hogy egy olyan világban élnek tömegesen követői, ahol a föld erőforrásainak zöme található. Ha nem ez lenne a helyzet, nem keltenének bennünk, az iszlám híveiben bűntudatot koholt terrorizmus vádjával. Ez egy ismerős recept. Annak kell elszenvednie ezt az érzést, akitől valamit meg kell szerezni. Sok más nemzet is átélte. Bele kell szokni abba, hogy a történelmet mindig a győztesek írják, a bűntudatot is a győztesek szabják méretre. Valljuk, hogy nincsenek választott népek, nemzetek, de voltak. Minden nép már volt kiválasztott akkor, amikor Isten a spiritualitást valakin, vagy valamin keresztül kinyilvánította. Volt kiválasztás a közel keleten, Afrikában, Kínában, Indiában, mindenhol. Ha pedig ember teszi magát kiválasztottá, az eddig sohasem vezetett a történelemben jó eredményre, mert őt fogják mások kiválasztani. Nem táplálok gyűlöletet senkivel szemben faji, vallási, vagy politikai alapon.  Hiszen Isten tettek és szándék szerint osztályoz, más kategória nem létezik.

Kapok azért, mert állítólag nem vagyok magyar.

Pedig hallják, hogy magyar vagyok. Egyben büszke vagyok minden magyarra, vagy más nációra, akik hozzá tudtak adni e nemzet értékeihez. Így büszke vagyok zsidó Nobel díjasainkra, tudósainkra, gondolkodóinkra, cigányzenészeinkre, stb.

 

A súlyozással pedig nagy bajok vannak. Akkor, amikor azt számolgatjuk, hogy a Föld lakósságának még hány éve lehet hátra, amikor milliárdok a halálos ítélet árnyékában élnek minden nap és én erről beszélni, megnyilatkozni akarok sok más hasonló gondolkodóval együtt, mi erre fórumot csak ritkán kapunk, ám az elcsattant pofonok a melegfesztiválon, már másnap feltűnő fontosságot kaptak a médiában.