KÖVETENDÖ PÉLDA!

 

Kóser és Halal adó
Az elmúlt hónapokban több  amerikai és kanadai napilap, folyóirat foglalkozott egy eddig alig ismert  kereskedelmi jelenséggel.  Történt ugyanis, egy élelmes  ortodox zsidó rabbi feltalálta  a pénzszerzés eddig nem ismert, de rendkívül hatásos és befektetés nélküli módját.
Ez a rendkivül bölcs rabbi felajánlotta  a helybéli  élelmiszergyártó üzemnek, hogy  megfelelö elöirások betartása után,  az általuk elöállitott áru csomagolásán feltüntethetik a koser emblémát. Azaz, mintegy  lehetövé teszik az ortodox  zsidók számára, hogy  olyan  élelmiszert  vásároljanak, amely  az elöirásaiknak megfelelöen készült.
Ezért az "ellenörzésért" természetesen meg  kellett fizetni a  rabbi idejét és  szakértelmét.  Hogy mennyit, az hétpecsétes titok.  Ez az ötlet futótüzként  terjed a világon.  Ma  már alig lehet levenni a  világcégek üzletházai polcáról olyan árut, amely nem viseli valamelyik  kóser emblémát.  A cégek, az egyszerüség  kedvéért, minden  általuk készitett áru dobozán feltüntetik ezt.  Tehát mindenki, függetlenül attól, hogy neológ zsidó, keresztény, atéista, fizeti ezt az adót az  ortodox rabbiknak.  Ha tetszik, ha nem...
A kanadai Maclean's magazin 2008, december 15-i számában közel négy oldalas cikkben számol be  erröl a  témáról. A Washington Post még 1987 november 2-i cikkében idézi Schulem Rubin rabbi kijelentését: "Kosernek nincs jobb ize,  nem egészségesebb, a kóserben nincs kevesebb szalmonella.  Ön ehet  Holly Farm csirkét  akciós áron 39 centért fontonként, majd megizlelheti  a kóser csirkét  $1,69-es áron. Nem vesz észre különbséget.  Sok pénz van ebben.  A vallás  nem alapult logikára!
Persze Schulem Rabbi hangja  pusztába kiáltott szó maradt.
1960-ban csak 225  gyár fizetet "koser adót",  1966-ban   475, 1975-ben már  800.  A Chicago Jewish Sentinel  1988 július 7-én irta:  2000-ben ez már egy trillion dolláros   üzlet lesz, amelyben  a Föld minden  nemzete fizeti a "Koser adót". Nagyon kevés  cég  meri  visszautasitani a  "felajánlott" inspekciót.
Ma  már ott tartunk, hogy 2-3 óriás "cég" mellett  sok helyi ortodox rabbi is  önálló "vállalkozásba" kezdett.  Tehát rengeteg embléma  látható a  különbözö csomagolásokon, üvegeken. Legtöbbön az  "U" és "K" betü látható, különbözö keretekben. Kanadában divatos a  "COR" jel, ovális keretben.  De  nem érdemes  keresni öket, mert  valójában majdnem minden árun van a "koser adó".
Persze a  mohamedánok sem maradhattak ki egy ilyen jó üzletböl. Ök is  szervezik az "áldozatokat". Persze ök egy kicsit  késön kezdték, de  már  Amerikában is jelen vannak, nemcsak a  muzlim országokban.  Szerintük  az USA-ban  már több mohamedán él, mint zsidó, tehát  ök többet is  kereshetnek az üzleten.  Ma  már  legalább 1000  "HALAL igazolt" produktum  kapható  az üzletekben.  Ez a jel is  már sok konzervdobozon látható, persze arab irással is.
Ezt a "rakettet” megállitani már  nem lehet. Régi amerikai mondás szerint, ha nem  tudod legyözni öket, csatlakozz hozzájuk.  Igy nagyon ajánlatos volna a Jézus hitü   egyházaknak is teljes erövel csatlakozni ehhez az adózási rendszerhez. Mi sokkal  többen  vagyunk a “fehér” államokban, mint a  zsidók és mohamedánok. Tehát ha  minden papunk, lelkészünk, prédikátorunk rendszeresen meglátogatná az üzemeket, gyárakat, megáldani a  gépeket, szenteltvizzel meghinteni a  vágásra szánt állatokat, a  munkásokat, igazgatókat, az üzletek bejáratát, polcait, alkalmazottait, minden anyagi gondunk megszünne.  Ha  valaki további pro és con részletekre kiváncsi, óriási irodalmat talál a Google keresöben

 

Rara Avis