Mentsük meg Leventét és az orvosok becsületét!
 
FELHÍVÁS FOGORVOSOKNAK!
 

NYÍLT LEVÉL AZ  ORVOSI KAMARÁNAK, a NEK-nek, az EDDSZ-nek és a LIGA SZAKSZERVEZETEKNEK

 

A hírforrások sugározzák, hogy Nagy Levente fogorvost 327 ezer forint bírság megfizetésére kötelezik, mert nem szed vizitdíjat. A fogorvosokhoz fordulok felhívással, nem anyagi segítséget kérek, hanem az alábbi gondolatok megértését, mellyel az egész orvostársadalom javát szolgálhatják.

A vizitdíj megtagadását egy éve magam kezdeményeztem, mert alkotmányellenes, az orvosoknak megalázó stb.. Egy éve kínáltam azt a lehetõséget, hogy polgári engedetlenséggel, nem sztrájkkal, nem munkabeszüntetéssel az orvosok kifejezhetnék véleményüket az üzleti alapú, minden megnyilvánulásában alulképzett (számos egyéb jelzõ is helytálló) egészségügyi kormányzat diktatórikus intézkedései ellen. Az eltelt év igazolja, ma többen mondják, kár, hogy nem csatlakoztak idejében a debreceni felhíváshoz. Most kínálom azt az utolsó lehetõséget, hogy 2008. február 11-tõl (az üzleti biztosítókról történõ parlamenti szavazás napja) tagadják meg a vizitdíj szedését az alábbi indokok alapján.

Egy éve leírtam (és nem pereltek érte), hogy Molnár Lajos miniszter hazudik, ami orvostól nagyobb szégyen, mint egy beteg Gyurcsánytól. Tegnap (2008. február 5-én) Horváth Ágnes szó szerint ugyanazzal a hazugsággal jelent meg a TV képernyõjén, mely szerint a vizitdíj az orvosnál marad! Mindenki tudja, hogy ez ebben a formában nem igaz. Félrevezetõ az, ahogy a rendszer anyagi elõnyeit élvezõk nevüket adják az újabb vörös és kék-fehér propagandához.

Ha Molnár és Horváth fenti hazugságaira hivatkozunk („a vizitdíj az orvosnál marad”) Nagy Levente önként lemondott errõl a 327 ezer forintról. Milyen jogon követelik tõle ennek a megfizetését még egyszer? Egységben lenne az erõ, és a hatalom megbénulna, ha Nagy Levente példáját tízen, húszan (akár mindenki?) követné. 40 ezer orvost nem lehet sem büntetni, de fõképp félreállítani nem. Egy emberrel bármit lehet tenni. Így rugdosták halálra gyermekei elõtt, ártatlanul Szögi Lajost, az ismert tanárt.

Nagy Levente nem fog fizetni, és a közelgõ (vizitdíj, napidíj ügyében tartandó) népszavazással ez egyébként is oka fogyottá válhat. Nevetséges az, amit egy éve meg lehetett volna állítani, az most milliárdokba kerülõ népszavazással úgy válhat semmissé, hogy majd a következõ naptári évben jelenti a vizitdíj eltörlését. Közben a diktatúra a biztosítási rendszer átalakítását végzi el idegen üzleti érdekek szerint.

Ha az orvosok minden törvényesnek látszó intézkedésnek engedelmeskednek, nem különbek azoknál a jogvégzett embereknél, akik a közelmúltban (nem az ókorban, nem a középkorban) a hatalom szolgálatában ártatlan emberek százainak halálos ítéletéhez nyújtottak segítséget. Van halálos injekció is, és a népirtásnak ismertek alattomos formái is. Akarjuk ezt?

 
Dr. Nagy Attila, PhD.,
orvos, közíró, Debrecen
Villámposta: drnagyattila@yahoo.co.uk