ÖTLETEK VEZETŐINKNEK
 
Sohasem tudtam megmagyarázni magamnak, miért nem írok, ha pár hétre Magyarországra megyek és miért írok Afrikából olyan sokat. Rájöttem. Ha otthon vagyok olyan intenzíven kapom a káosz és bugyutaság ingereit, hogy képtelen vagyok rendszerezni, leírni azokat. Ahogy írnék az egyik témáról, máris ott a másik és a végén egyik sem kerül papírra. Ha viszont idejövök Afrikába, itt nyugodtan feldolgozom az otthon töltött hetek botrányos eseményeit és jó pár hónapig eltarthat, amíg ezeket kiírom magamból. Afrika abban is segít, hogy párhuzamot vonjak, mert botrányból itt is van elég. Ebből a szögből a marhaság nagyon jól látszik. De azért nem megalázó, hogy az itteni történések egybevágnak a hazaiakkal? Nézzük a jövő útjait, lehet, néhány hasznos ötlet is elhangzik...
Pár szót az élelmezési gondok megoldásárol Afrikában. Ha nincs élelem a boltokban, mert az a hús, vagy bármi ellenséges csatornákbol származik, akkor még az élelem behozatala is tilos. A lakósság éhenhal, de ez ilyenkor mellékes. Beindul a médiagépezet. Népszerűsítik a szavanna füvét és a naturális táplálkozás előnyét a GMO-val (Geneticaly Modofied Organism) szemben. Megszeretjük a híres Mopani hernyót, a patkányhúst, a bogarakat és más csószómászókat. A médiákban teret kapnak a varázslók, akik tutti megoldásokat publikálnak az AIDS-re, egycsapásra gyógyítanak szent vizekkel, füvekkel, de némelyik még a vele történő közösülést is előírja a szemrevalóbb hölgyek számára. Ha Kongóban jársz, csak olyan húst egyél, amit felismersz. Legyen az hal, vagy baromfi...mert ha nem azonosítod, akkor lehet az csimpánz, de ember is. Amikor a Kasai törzs területén jártam, a helyi szokás az, ha megesznek valamit, az állatra jellemző maradvány pl. koponya, vagy bőr, felkerül a totemfára. Láttam ott egy biciklit is.
Jöjjenek a híres vezetők hires tettei.
Dr. Kenneth Kaunda, Zambia egykori vezetője olyan szavazóapokat rendszeresített, melyeken három kép volt. Egy béka, egy elefánt és az ő képe. Ha a polgár a békát, vagy az elefántot x-elte be, akkor nyilván azért tette, mert nem akarta azokat elnöknek. Ha azonban az X az ö képe alatt volt, ez az örá adott szavazatnak számított. Így aztán az eredmény mindíg 100%-os Kaunda győzelemmel ért véget. Egyik híres beszédéből: "...álljatok meg egy szóra. Mi lenne veletek Kaunda nélkül? Káosz...totális káosz."
Nagy megnyilvánulásokért Olisegun Obasanjo, Nigéria ex-elnöke sem ment a szomszédba. Szó szerint idézem teljes terjedelmeben beszédet, mellyel egy terrorizmus elleni konferenciát nyitott meg. "...Hm.Terrorizmus...nagyon rossz..hm..nagyon rossz...hm..más szóval...hm... nem jó". Majd fölállt és kivonult. Azért jó tudni, hogy versenyben vagyunk, mert híres beszédek nem csak Balatonöszödön hangoznak el.
A királyság megbuktatása után Egyiptomban parlamentális demokráciát vezettek be. Öt párt alakult. A népszavazás után pedig a parlamenti képviselők fokozatosan a győztes párt soraiba szivárogtak át. Éljen a győztes!!!
A Közép-Afrikai Császárság kannibál uralkodóját, Bokassát, egy katonai puccs távolította el hatalmából és császárságból azonnal köztársaság alakult. A katonai hatalomátvételt követően már órákkal egy nemzetközileg híres média riportot közvetített az új kormányról, melynek miniszterei mind tisztek voltak. Egyenként bemutatkoztak névvel, pozícióval, stb. Amikor azonban egy  alacsony kis ezredeshez értek megkérdezték milyen tárcát vezet, elbizonytalanodott és hátranézett felettesére...Elfelejtette... Olyan hirtelen történt minden!
Rober Mugabe készül a 2008 áprilisi választásokra. A demokratikus ellenzék nem nyivánulhat meg a médiákban. A lakósság nagy részét vidékre telepítik, ahol a katonák a szavazatok érdekében naponta felképelik őket. Nincs üzemanyag, megszűnik a közlekedés, az emberek helyhez kötöttek. Gazdaság? Ki törődik ilyenkor az apró részletekkel! Addig is volt valahogy, amíg nem volt gazdaság, csak ősközösség, nem igaz? A telefonok nem műkodnek, a helyi és a dél-afrikai hívások nem mennek át. Az elnök a demokratikus szavazás lebonyolítása érdekében kérte a parlamentet, hogy hagyja jóvá a fegyveres erők felszerelésének modernizálását.
Gyerekek! Mit gondoltok? Lehetnék-e otthon saját tapasztalataim alapján tanácsadó a miniszterelnöki hivatalban?

= * = * =

EGYIK KUTYA MÁSIK EB
 
Gyertek, tanuljunk. Ha egy ország helyzetét és a világban elfoglalt helyét be akarjátok mérni, akkor ne kapcsolódjatok a net-re, ne olvassátok a médiakát es legkevésbé se jusson el fületekid a vezetők szava. Mindíg a tényeket figyeljétek.
Külkapcsolatok...Azt figyeljétek milyen követségek vannak az országotokban és ti hol nyittok képviseleteket. Majd azt kell lássátok, milyen követségek rendeznek jótékonysági partikat, adományoznak humanitárius célból, mégis speciális védelem alatt állnak. Még a környező utcákba sem léphet be lassan halandó, mintha félniük kellene valamitől. Ezeket a képviseleteket egy mítikus csönd veszi körül. Nos, ezek az instrukciókat adó külkapcsolatok. Ezzel szemben vannak azok a rosszhírű relációk, akikről állandóan megy a félelmet szító kommunikáció, de nézzétek, hogy ezek hol és milyen körulmények között működnek. Lassan már bérházak olcsó lakásaiben kapnak helyet és a biztonság?...nos, erről ne is beszeljünk. Ha pedig tiltakoznának, vagy csupán szót kérnének, hogy megvédhessék, megmagyarazzák azt, ami az országaik ellen elhangzik...nos. ez is kizárt, hiszen ilyenkor mindíg valami nem várt esemény következik be, ami kiszoritja őket a megnyilvánulás lehetőségéből.
Vezetők...A vezetőket egy tanácsadói team veszi körül. Érdemes ennek összetételével foglalkozni. Ez a team alkotja meg a vezető képét, az "image"-et. Amíg egy országban létezik valami érték, ami még elrabolható, addig e team rendszerint külföldi "nemzetközileg elismert" szakértőkből áll. Ők formálják vazallusaikat, építik fel őket, öltöztetik őket, adják alájuk a koncepciót, mely próbál az átlagpolgárban szimpátiát ébreszteni, de a burok alatt valami egészen más történik. Figyeljétek hol vannak családtagjaik vállalkozásai, hol nyitnak bankszámlákat, kövessétek a pénz útját. Ha olyan vezetőről van szó, aki USA és az EU ellen kel ki minden beszédében, nézzétek es elemezzétek miért teheti ezt ma meg büntetlenül. Miért pusztulhat éhen népe, ki engedi meg a tömeggyikkosságokat, miközben valakinek ez jó. Az elnéptelenítés, tömeggyilkosság, a szálláscsinálás egyik válfaja és teljesen mindegy, hogy a vezető ezt milyen kommunikacióval fedi le. Gondolnád-e, hogy itt is ugyanazok a követségek élveznek speciális védelmet?
Ha pedig egy másik vezető ezzel ellentétesen kimmunikál, rákapcsolódva az előírt új világrend rendszerére, a tények mit sem változnak. Akkor is a te vállalkozásod megy csődbe, te veszted el földedet, ingatlanodat, vagyonod helyett adósság keletkezik es te nem érted miért? Függetlenül a csókoktól, vagy szitkoktól, ugyanazok az erők működnek ma már mindenhol. Átléptek fölöttünk, a népek fölött. Eközben állandóan azt magyarázzák, hogy ez nekünk milyen jó!
Figyeld meg hol működnek országodban "pénzkivételi helyek". Ilyen a privatizáció, ingatlanpiac, bányakincsek, telekommunikáció, információs tecnológia, gazdasági-kereskedelmi képviseletek aktívan beruházó országokban, banki folyamatok, hadiipar, stb. Ezeknek a vezetőiről sohasem tudsz. Nem tudod honnan jöttek, milyen érzelműek. Légy bizonyos, hogy nem is fogsz róluk hallani, mert a politika mindíg magára tereli a figyelmet...el, messze róluk. Érted már?
Ha már elfogyott a fosztogatni való, akkor mindíg jó ok van a kivonulásra pl. nem megfelelő adótörvények, drága munkaerő, stb. Az ország és a tanácsadói team ilyenkor újból saját nemzeti erőinek kezébe kerül, akik erölködnek, megfeszülnek, probálkoznak. Adósság, likviditási problémák, kifosztott, döglött helyi piacok, leálló termelés, források bedugulása, feketepiac, elégedetlenség, belső viszály. Ismerős? Ezt pedig már játszi könnyedséggel lehet kívülről is manipulálni. Megjelennek újból a "nemzetközileg elismert" tanácsadók, az IMF, a World Bank és a többiek. Adósságcsapdák, agyelszívás, jövőkép megsemmisítése...hiszen tudjátok!
Ha a nemzeti erők mégis urrá lennének a helyzeten és talpra állnának, midíg akad egy kisebbség, aki szenved, ezt pedig szankcionálni kell. Ha az ipar újból működni kezd, ha a gazdaság ismét mozgásba lendül légy bizonyos, hogy vagy átadod azonnal helyedet a világ hűbérurainak, vagy miattad fognak olvadni az északi sark jéghegyei és nemzetközi felügyelet mellett le kell állnod. Ilyenkor csak a te széndioxid kibocsájtásod számít, a te olajad szennyezi a tengereket, a te műtrágyád nitrátosítja a talajt.
Drága barátom! Miért gondolod, hogy Magyarországról írtam? Én Afrikában élek vándorként és Gánáról, Zambiáról Kongóról beszéltem, e sorokat pedig Zimbabwéből intézem hozzád. Ha mégis felfedeznél valamit, ami közös, akkor döbbenj meg és lásd milyen irányba haladsz. Néha azért tedd le a sörösüveget, kapcsold ki a szintetizátoros-lakodalmast és gondolkozz el. Már nem a te jövőd a tét, hanem gyermekeidé!!!

= * = * =

MÁTRIX
 
 
A XX. század végére a forradalmak fejlődéstörténete új irányt vett. Addig voltak elnyomók és elnyomottak, zsarnokok és jogfosztottak. Es ha jött az idő, az a bizonyos forradalmi helyzet, tudtuk kiknek az oldalán álljunk. Ma minden kiszamítható. Az élet döntései pártok kezében vannak, kik hol kormányt alkotnak, hol ellenzékben vannak. A közéletben szídják, pocskondiázzák egymást, de mégis van bennük valami közös: mindegyiket ugyanaz az új világformáló erő mozgatja a háttérből. Ez tehát a kiszámíthatóság oka. Mi pedig bedőlünk a színjátéknak, mint a pankrációs birkózás amerikai közönsége a látottaknak. Ha pedig mégis történne valami előre nem látható és a nép felkel, tüntet, az emberek nem bírják tovább a szenvedést, a folyamatok erőszakba torkollanak, tehát valami olyan jelenik meg, ami kilóg a pártok mögül és nem manipulálható tovább, akkor ez a népi engedetlenség, aminek egyik válfaja az újkori terrorizmus. Ezt aztán úgy magyarázzák az ismert arcok és "elismert" biztonsági szakértők, ahogy akarják, de mindíg csak a felszínt láttatják velünk és nem az okokat.
Persze nem minden terrorizmus ilyen. Van manipulált terrorizmus is, amit ugyanaz az új világformáló erő generál. Pl. az iszlám terrorizmus. Itt az iszlámot kivánják összemosni egy olyan fogalommal, ami az iszlámtól idegen: az erőszak. De ami az iszlámtol nem idegen, az a tisztánlátás és a szemek felnyitása a Sátán hollétére. Na ma ez bűn. A Sátán nem szereti ha látják. Pedig látlak Sátán és tudom hol vagy. Nem. Nem ölök. Nem fogok fegyvert...nem teszek semmit, ami ellentétes a teremtéssel, hiszen te is Isten műve vagy, csupán tanítok. Másokat tanítok arra, hogy lássanak és ki tudjanak kerülni. És tanítok a szeretetre. Szeretetre ott, ahol te megosztod a népeket, ahol falakat emelsz, ahol felcimkézel, ahol manipulálsz, ahol ellentéteket szítasz...Mindezt azért, hogy a te bűneidért egymást okolják, a te ármánykodásaid elvakítsák őket és ne lássanak téged. Így aztán szerencsétlenek, nem tudva honnan ered bajuk, egymást pusztítják.
A szeretet a Sátán elleni leghatásosabb fegyver. Szeretet ellen nincs ellencsapás. De a világ ma olyan gonosz erők uralma alatt áll, hogy még a szeretetet is manipulálják és megtorolják. Csak annak a pár száz embernek a szeretete létezhet, akiket a képernyőkön láthatunk. Az ő negédes mosolyuk lehet az egyetlen hiteles. Minden más szeretet, ami önzetlen, ma már nem megengedett. Ha valaki név nélkül adományoz, akkor sérti az adótörvényt és még baja is eshet...hátha tán olyanokon segít, akiket a Nagy Testvér nem tűr!!! Még a szeretet is kiszámítható kell, hogy legyen. Itt a klónozott világ...a mátrix..to be pluged in...rá kell kapcsolódni a rendszerre...de melyikre?

= * = * =

MINDÍG AZ ERŐS KUTYA...
 
A képlet mindíg ugyanaz. Ha egy civilizáció virágzásba kezd, az összes többi nép egy könnyebb élet reményében elárasztja e civilizációt. Emlékszel mi történt az ókori Egyiptomban? Amikor túl saját küzdelmükön a természettel és a Nilussal fejlődni kezdtek, a szomszédos törzsek, népek széleskörű migrációba fogtak. Mindenki hozta a maga szaktudását, tapasztalatát, ami további hatványozott fejlődést eredményezett. Így kapott lehetőséget a bibliai József és családja is a nem egyiptomi származású Hyksos dinasztia uralkodása alatt Egyiptomban.  József, Isten áldásával szerencsés volt, mert "állást" kapott, de a számkivetett milliók csak rabszolgák lehettek.
A szaktudás mellett mindenki hozta saját istenségét, hitét. El tudod képzelni, hogy a hellenizált Egyiptomban a Ptolemaioszok alatt hányfele istenség funkcionált? Azok mind, akiket a megelőző generációk követtek, plusz Zarahusztra, plusz a Médek, plusz sokan mások, harcot hirdetve maguk között. Monoteizmus, politeizmus és ezek minden válfaja. Miután a Juda földjéről érkezo "vendégmunkások" az i.sz. I. században magukkal hozták a kereszténységet Alexandriába, a vallási-kultúralis paletta megváltozott. Egy új típusú erjedési folyamat vette kezdetét. Ez a kereszténység magába olvasztotta az alexandriai valóság néhány elemét és ebből a nagyon komplex, bonyolult egyvelegből az akkori kereszténység két fő vonala kezdett kirajzolódni. Az egyik Arius presbiter alatt, aki Isten egyetlen megbonthatatlan egységét vallotta. Ez az arianusi vonal vezetett később az unitárius felfogáshoz. Athanasius püspök képviselte a másik szárnyat, aki a szentháromságon alapuló trinitáriusi elvet hirdette.
Nem kívánom tovább követni az eseményeket. Azonban mi is törtent a felvázolt 3-5 ezer évben Egyiptomban? Egyik fáraó a másik utan, egyik dinasztia a másik után, egyik nép a másik után, egyik isten a másik után, agyik hit a másik után. Kérdés: Mely hit volt egy adott korban az uralkodó? Válasz: Az a hit volt az uralkodó, melyet a legerősebb hadsereg és gazdaság támogatott. Kérdés: Támagatták-e az uralkodók az Egy Isten által kinyilvánított hitet? Válasz: Kérdezd Mózest. Ő tudja.
Tehát mindíg azok az ideák foglalalkoztatták az emberi agyakat és gondolkodást, amelyeket emberi hatalom és zsarnoki uralom támogatott. Ennek eredményeként sohasem Isten akarata terjedt az Ő nevében, hanem valami más.
Mi van ma? Ugyanez. Emberek vándorolnak szegény helyekről a gazdag helyekre. Ma is ott üzemelnek a "virágzó pólusok", ahol az emberek egy jobb életről álmodoznak. Elvándorolnak az USA-ba, Kanadába, Ausztraliaba, Dél-Afrikába...és ezek a nagy gazdaságok magukba ötvözik az érkezők szaktudását és agyait. Néhányan a bevándorlók közül szerencsések, mint József, de a többség szociális rabszolga. Azonban e tömegek magukkal hozzák saját kultúrájukat és hitüket is. Mi az eredője ennek a kavalkádnak? Láthatod...Amelyik felfogás hadsereggel és erős gazdasággal rendelkezik, az dominál. Mit sem változtunk. Ugyanazok maradtunk. Mindig az erős kutya...

= * = * =

  ANALÓGIÁK
 
Egy kis helyzetjelentés. Zimbabwe a volt Rodézia egyik tagországa. Az egykori dúsgazdag gyarmatból vált függetlenné Zambiával és Malawival (volt Nyaszaföld) együtt. Cecil John Rhodes, Rodézia angol  helytartója és névadója tudta mit csinál, amikor Dél Afrikából ide települt. Arany, urán, platina, szinesfémek, vasérc, Afrika legmagasabb hőértékű szenét tartalmazó bányái, gyémánt, kíváló klíma, Zambezi, Limpopo, szóval édenkert. És ebben az édenkertben ma 10 millióan nyomorognak.
Európában mást sem hallani: Robert Mugabe szörnyű diktatúrája, fehérek elleni írtóhadjárat, stb. Nem kívánom menteni Mugabét a felelősség alól. Ő egy 83 éves katonaagyú diktátor, aki még az 1980-as évek antiimperialista harcaiban gondolkodik, betiltva a rövidhullámú rádiókat (BBC adás hallgatása tilos), mit sem sejtve az internet adta lehetőségekről. Valóban fehérfóbiában szenved, még mindíg harcol a hivatalából már rég távozott Tony Blair ellen..Ne csodálkozzunk... Nem ismerősek ezek a százados-agyak a múlt század 70-es, 80-as éveinek Magyarországából? Ugye ők is 30-40 évvel a II. világháborút követően még folyamatosan antifasiszta és antiimperialista harcra buzdítottak, mit sem sejtve arról, hogy ezzel az agytömeggel csődbe viszik az országot, helyet csinálva az annyira gyűlölt imperialista erőknek, akik most azt harc nélkül elfoglalták és a százados-agyak gyermekeivel, unokáival együtt uralják.
Nos itt tart ma Zimbabwe. Mugabe igazi bűne nem diktátorsága, hanem az, hogy nem látja mi lesz a következő lépés. És ez a dúsgazdag ország ma gyakorlatilag nem rendelkezik működő gazdasággal. Az infláció meghaladja az évi 9000%-ot, teljes likviditás hiány, 80%-os munkanélküliség, fekete gazdaság, bűnözés, csempészet, stb. Ez egy olyan gazdasági helyzet, amiben Mugabe nem meghatározó. Ez a helyzet külföldről generált, mint azok a híres gazdasági szankciók Irak, Szudán, stb. esetében.
Helyi kalkulációk szerint napi 80 tonna arany hagyja el az országot illegálisan. A nép jelentős rétege aranyásásból él. Magam is dolgoztam arany és gyémántbányákban itt és Kongóban, tudom milyen élet ez. Az emberek csak a mára tudnak gondolni. Lemennek ezekbe a "rókalyukakba", vagy az illegális 700 méternél  mélyebb bányákba és nem tudják feljönnek-e még valaha. Ha feljönnek nem tudják mi várja őket a felszínen. Lehet, olyan vendégekből áll a fogadóbizottság, akik kakálásra ösztönzik őket, hátha a beleikben több arany, vagy gyémánt van, mint a zsebeikben. Sokszor nagyon hitetlen a fogadóbizottság és késekkel is megvizsgálják a béltartalmat és akkor...eddig tartott.
Sokszor elmosolyodom. látván a Brit uralkodót a sok ezer gyémánttal a fején. Őfelsége biztos nem lenne ilyen büszke a tiarájára, ha tudná hányszor szarták ki azt, amit a fején hord.
A bányászat tehát létfenntartó, de csak napi szinten. A bányász ha megéli feljön és inni kezd. Még mielőtt bármi is történne gyorsan lever két menetet az első AIDS-es kurvával...majd hazamegy. Nos, így terjed az AIDS.  Azt hiszitek ezt a kérdést orvosilag kell kezelni? Nem hiszem. Ezért van az, hogy errefelé a lakósság 18-20%-a AIDS-ben szenved, de nem minden réteg érintett, csak egy bizonyos szocialis szint alatt, de ott tömeges mértékben.
Amikor kiderült, hogy rengeteg a gyémánt, a lakósság nekikezdett a gyüjtögetésnek..Na ez kiverte a biztosítékot azoknál, akik a gyémánt világméretű tulajdonosainak tartják magukat. Megjelent képviselőjük a bányászat helyszínén és fehér létére parancsokat osztogatott Zimbabwéban.És Mugabe katonái engedelmeskedtek..Kb. 30 ezer embert tartóztattak le..A területet azóta őrzik, az arany, platina és gyémánt puszta birtoklása főbenjáró bűn. Elgondolkodtam...Tényleg útálja Mugabe a fehéreket? Valami nagyon bűzlik..
Gondolkodjunk közösen..Miért van az, hogy Palesztínában az arab lakósság szintén egy szociális csapdában szenved? A szociális csapdát nem ők állították fel. Vezetőik pedig ugyanúgy reagálják ezt le, mint Mugabe. Eközben a palesztínok szenvednek és szociális nyomoruk gátolja a tisztánlátást. Néha egymásban látják meg az ellenséget, amit az okos külvilág tovább manipulál...
Itt az arany és gyémánthegyek mellett az emberek nem saját hibájukból nyomorognak. Ezek a számkivetett tömegek még a szomszédos fekete népektől sem kapnak megbecsülést. Mivel Zimbabwéban az ellátás zavaros, bevásárló tömegek indulnak el minden nap a szomszédos Dél Afrikába és Botswanába. Ahhoz, hogy egy kis étolajat, kukoricalisztet, cukrot tudjanak venni, valutára van szükségük. Most már értitek miért kell a tömegeknek  arany és gyémántbányászattal foglalkozni? A rendőrök a kifelé vezető úton a valutát, vagy aranyat keresik, befelé pedig azt nézik mit vehetnek el, hiszen ők is élni szeretnének .A szomszédos országokban, ahol a lakósság a zimbabweihez képest jól szituált, megvetik ezeket a "bevásárló túristákat". Állatként bánnak velük a határon, a boltokban...és ők ezt méltósággal tűrik..Egyvalamit nem vehetnek el tőlük..ezt a méltóságot...Hasonló módon, mint az arab világban Palesztína esetében..a környező népek többsége behódolt az új világrend urainak és vazallusként valamelyest élvez a javakból, feladva a függetlenséget, döntési szabadságot, olajat, a monetáris rendszer feletti rendelkezés jogát, majmolva egy liberális valamit, ami nem odavaló...De ott is vannak még népek, akiknek nem ez a fontos...Saját méltóságuk, önrendelkezesük élvez prioritást..Hajrá...
Botswanában, Namibiában a gazdasg 90%-ban a gyémántbányászat függvénye, ami nem hazai kezekben van. Minden egyes gyémántszem zártláncon távozik és az ország kap valami porszem fizetést értük. Ez teszi őket mássá és öntudatossá..pedig csak idő kérdése és rá fognak jönni, mennyire rabok ők saját földjükön. Itt Zimbabwéban szintén meg van a csírája annak, hogy ebbe az irányba menjenek, hiszen az angol telepesek, akik fényűzésben élnek és panaszkodnak korlátozott jogaik miatt, gazdasági háborút hirdettek Mugabe ellen. Olyan intézkedéseket próbálnak kikényszeríteni, ami Zimbabwét szomszédai sorsára juttatja. De azért itt is vannak, akik úgy látják a helyzetet, mint a Palesztínok a sajátjukét és nem adják fel. Tudják potenciálisan milyen gazdagok ők és inkább éhen halnak, de ingyen nem adják. Amíg vannak ilyen emberek, a világnak van jövőképe...
Nos..Vannak-e analógiák az elmondottak és a magyar valóság között?

= * = * =

TAGDVA DIALEKTIKUSAN
 
Emlékeztek-e még ezekre a tárgyakra: dialektikus materializmus, politikai gazdaságtan, tudományos szocializmus, stb.? Ezeket a most hatalmon lévők atyjai oktatták...Sok időt, energiát pocsékoltunk bebiflázásukkal, de lám, lehet még hasznunk származik belőlük. Nem szorgos munkára oktattak mindezek, hanem forradalom-csinálásra!! Ha e tudományokat ötvözzük törtenelmi múltunkkal, ahol Rákóczik, Esze Tamások és Dózsa Györgyök hadakoztak az igaztalanok és elnyomók ellen, akkor láthatjuk, veszélyes nép ez a magyar...Tudjuk mi a forradalmi helyzet: amikor az uralkodó osztály nem képes az eddigi módon uralkodni és a nép nem képes az eddigi módon élni...Akkor mi a helyzet ma? Hiszen éppen az uralmon lévők vallották be az elhíresült öszödi beszédben, hogy nem képesek az eddigi módon uralkodni! Vagy te tán képes vagy az eddigi módon élni? Akkor csak fizesd csekkjeidet, ródd le adóidat, még a levegő után is, mit belélegzel!
Még hogy én uszítok? Hogy uszítanék, csak a helyzetet ismertetem, a forradalmit!
És ha csekkjeid összegét egybeteszed kirótt bírságaiddal, túlszámlázott fogyasztásaiddal, akkor hadd csapjanak át a mennyiségi változások minőségiekbe, ahogy azt oktatták felmenőitek...
Hazudtatok éjjel es hazudtatok nappal, fokozva a fokozhatatlant, a már elhangzottak gondolatiságát megtartva, de azt egy új, magasabb szinten tagadva, no lám, nem ismerős? Ez itt a tagadás tagadásának törvénye...
Es mivel mindez nem történhet anélkül, hogy ne kerüljetek szembe uralkodó társaitokkal és önmagatokkal, imhol itt a harmadik törvény, az ellentétek egysége és harca...Mert egységesek vagytok kifelé, azonban belül azért még megy a hirig a koncon, de az már rég lerágott csont...
E három törvényre épül a forradalmi dialektika...Még hogy én uszítok? Nem uszítok én, csak nem felejtem, mit tanítottatok...
Tudom, ti is felmértétek mi a helyzet, ezért szamizdat lett minden, ami oktat, nevel és felnyitja a szemet...Ahelyett, hogy magatokat megváltoztatnátok, inkább hűbéruraitoknak játszátok át az országot. Azt hiszitek ez a vazallusi kapcsolat hosszú távon kifizetődő? Kérdezzétek Szaddam Husszeint, ő már tudja!
Bár dialektikából ötösre vizsgáztok, azért vannak tárgyak, ahol bukásra álltok...Ilyen a hazafiság, az erkölcs, vagy az etika...A hittant nem is említem. Történelemből pedig vegyétek át a nagyhatalmak kialakulását, virágzását és bukását...akkor látni fogjátok, hogy mint mindíg, most is rossz helyen álltok...Egy biztos, történelemből át fogtok menni, mert Isten ments veletek akár egy évet is megismételni...
Még mielőtt azzal vádolnátok, hogy írasom túl politizált, kijelentem: engem nem érdekel a narancs, vagy szegfű, vagy bármi más fűszernövény!! Arra esküdtem, hogy az elnyomottakat segítem, a sátán erőivel pedig a harcot felveszem..Ha ez nem így lenne, akkor most otthon állnék tányéraitok nyalogatóinak sorában, hátha tán jutna nekem is valami...és hogy jól szolgáljam ügyeteket, átírhatnám a Koránt aképp, hogy Izrael népe és a fáraó kiegyeztek a hatalmon, Mózesbol lett Tutmózes, akié lett Kánaán, Jézus lemondott Kalifás javára, élvezve Poncius Pilátus bizalmát, Mohamed pedig megjövendölte a ti adventeteket, mint megvaltó prófeták...Kiegyezés kellene nektek is a népekkel? Ugye tetszene? Ehelyett itt vagyok ahol vagyok és tanítom a népeket arra, el ne veszítsék hitüket, bármi legyen is az, önbecslésüket, tisztességüket és hazájukat, mit ti szépen lassan elveszejtetek...
Azért szóljatok, ha kellek.

= * = * =

DÖNTSD EL HOL ÁLLSZ?
 
 
Fehérként Afrikában állandó célpont vagy. Azt hiszik a feketék, hogy pénzed van, vagy van valami nálad, amit érdemes elvenni. Nem a politika teszi a feketéket fehérgyűlölővé. Ők nem gyűlölik a fehéreket. Mi fehérek okoztuk az ő bajaikat, mi fehérek taszítottuk őket állati sorba, pusztítottuk el agyaikat, változtattuk őket gépekké és ösztönlényekké. És most panaszkodunk, ha fejbevágnak minket egy mobiltelefonért? Ne rájuk haragudj, hanem magadra és azokra, akik még ezt a határt is túllépik.
Itt Afrikában nincs mit veszítenem. Bármikor kinyírhatnak, hiszen többször megpróbálták már. A kocsim tele van golyók ütötte lyukakkal, a városban már többször próbáltak letéríteni utamról, de nem rájuk vagyok mérges. Ők csak azt teszik, amit a szavannán bármely más állat...a mindennapi élelmet vadásszák. Hisz itt tartanak már. Ne röhögj...lehet, hogy te is ide jutsz hamar.
De ha egyszer fejbe is vágnak, úgy nem halok meg, hogy magammal vigyem a túlvilágra mérgemet és mondandómat azokról a nagyragadozókról, akik az állatnál is kegyetlenebbek...akik sokkal többet gyilkolnak annál, mit megesznek. Ezek ti vagytok új világrend urai...Engem már nem vertek át...Én már tudom, kik miatt ölnek egyszerű emberek es kik miatt pusztulnak milliók ártatlanul itt és ott. Én már tudom, hogyan működik a gépezet, ami a sztorikon dolgozik, amelyek titeket az emberiség megmentőiként mutatnak be, amelyek kizárják a puszta lehetőségét is annak, hogy mi másként gondolkodjunk, mint ahogy ti akarjátok. Ti globalizáltátok a vagyont egyik oldalon és a szegénységet a másikon, de ez lesz a vesztetek. Nem fogtok tudni olyan falat emelni körénk és körétek, mi meggátolná, hogy egy szép napon vendégségbe menjünk hozzátok. Akkor aztán látni fogjuk végre miként éltek abból, amit a világból raboltatok.
Kellenek Afrika kincsei, kell az arab olaj, kellenek a természet erői és mindez ingyen, földönfutóvá téve népeket? És csodálkoztok, ha védekezni próbálnak, csodálkoztok, hogy magukat is feláldozzák, hiszen nincs mit veszteniük? Nem ők a terroristák, hanem ti, drága új világ urai...Még Isten is ellenetek fordult..Hurrikánok söprik el városaitokat, az emelkedő vízszint fogja elárasztani országaitokat...Vagy talán ezt is mi okoztuk sárkunyhóinkból? Mi túléljük mindezt, ne aggódjatok. Mi túléljuk az éhinséget, a járványokat, a kegyetlen diktátorokat, de ti még 2 óra áramkimaradást sem éltek már túl.
Térjünk vissza a tényekhez. E bajokat ti nem ok nélkül gerjesztitek. A történelem mindíg megismétli önmagát. Mindnyájan emlékszunk, hogyan törtánt Amerika felfedezése. Mindnyájan emlékszünk, miként hittek titeket azok a szerencsétlen őslakósok az ő isteneiknek és ti belementetek a játszmába.Ti az ő isteneik színében tetszelegtetek és ahelyett, hogy a kegyelmes istent játszottátok volna, bemutattátok a kegyetlent. A szentképeken Jézus és Mária mindmáig fehérek, akár ti. Elfelejtettétek tán azokat a hajórakomány aranyakat és más kincseket, melyeket akkor onnan Európába szállítottatok? Elfelejtettétek tán miképpen jutottatok azokhoz? És most ezt Amerika felfedezése címen oktatjátok? Felfedezés volt-e mindez, vagy valami más? Elfelejtettétek tán a rabszolga piacokat és a rabszolgák tenyésztésének elveit? Van-e bármi erkölcsi alapotok ma arra, hogy emberi jogokrol nyilatkoztok? Ti vagytok tán, kik a náci fajelméletet elítélitek, közben ti vezettétek azt be a világon? És most hadd lássa mindenki...Ti ugyanezt teszitek ma is. Embereket és helyzeteket alkottok, melyeket később elítéltek. Ilyen a ti Ben Ladenetek és Kaidátok is. Bagatelizáltok, lenéztek helyi kultúrákat, hagyományokat, amelyek az ottlakóknak alapvetően fontosak...Semmi sem szent számotokra. Sem vallás, sem Isten...csak a pénz és hatalom...Gúnyt űztök ősi mitológiákból, Szent Könyvekből. Egy napon majd láthatjuk filmvásznaitokon Jézust is, mint karatebajnokot...Akkor majd hogyan magyarázzuk gyermekeinknek és a következő nemzedeknek, ki volt Jézus? És fokozatosan minden elveszti a jelentőségét...eltűnik a hit, a meggyőződés, a helyi gondolkodás...csak klónok lesznek...a ti klónjaitok, akik úgy táncolnak, ahogy ti fütyültök..
Azt is látjuk, hogy nem tudtok mindenhol úrrá lenni a helyzeten. Még vannak ezen a Földön emberek, akik harcolnak örökségükért, hitükért. Tudom, ti nem értitek miért teszik...hát persze, hogy nem értitek, hiszen ilyen nektek nincs...
Azt is látjuk, hogy Isten természeti csapásokkal sújt titeket. Hurrikánok, áradasok, szelsőséges időjárás...Azt is látjuk, hogy számos helyen nem érzitek magatokat biztonságban...és jópáran közületek most új lakhely után néz a Földön...Gazdag lelőhelyeket kerestek, ahol a klima még kellemes, ahol még érvényesíteni tudjátok azt, amit otthonotokban nem: a dominanciát...és újból nekikezdtek. Újból istenségeknek mutatkoztok és elpusztíttok mindent, mi utatokban áll, legyen az kultúra, vagy világörökség...Ugyanúgy foglaljátok el Kelet Európát, ázsiát és Afrikát, ahogy azt Amerikával tettétek. Már sokkal szofisztikáltabb módszereket használtok, mint pl. monetáris politika, informatika, mindez fejlett hadsereggel párosítva, de az elveitek változatlanok maradtak.
Járványok, halottak, leépülés, romlás. Hamis próféták, akik a ti eljöveteletek gondolatát teszik elfogadhatóva, kivánatossá. Hamis apostolok, akik a feketéket arra tanítják, miként szabadulhatnak meg AIDS betegségüktől. Ők azok, akik azt javasolják az AIDS fertőzötteknek, hogy létesítsenek szexuális kapcsolatot 1-2 éves gyermekekkel és betegségük megszűnik. Ezek az apostolok a ti "humanitárius" intézményeitekből jönnek..
Újból nekiálltatok klónok gyártásához, de elég!!! Ez az az idő, amire mi emberek várunk!
Feketék, fehérek, vagy sárgák vagyunk mi, emberek, de nem a ti klónjaitok. Már van Istenünk és pontosan tudjuk kit kövessünk... Mi emberek szintén akarjuk a globalizációt, de olyat, ahol nem ti vagytok az Isten..Mi emberek egy olyan globalizáciot akarunk, ami a mi Istenünk téziseire épül, ahol mi mindnyájan megtaláljuk helyünket és számításainkat e világon. Mi emberek tudjuk miért alkottok Ben Ladeneket, Kaidákat és más ellenség képeket. Ők a ti érveitek népek, civilizációk kizárására, elszigetelésére a folyamatokból és a kör így egyre szűkül. Mi tudjuk miért ábrázoltok, kommunikáltok igaztalanul országokat úgy, hogy más megijedjen. Ezt teszitek Iránnal, Szíriával, Libanonnal, Palesztínával, Venezuellával, szinte az egész Afrikával... De vigyázz egszerű ember!!! Ha nem érted meg mi megy végbe ma, holnap te leszel a célszemely...Akkor aztán csak próbálj meg tiltakozni, miért karatehős Jézusod a képernyőn...te leszel az, kit a világ terroristának bélyegez.
Mi emberek pontosan tudjuk mit akartok és ismerjük a történelmet is. Isten mindíg megmenti az Ő oldalán állókat és elpusztítja azt, ki Vele szembeszegül...Eljött az "Ismérvek" ideje..Itt az idő, mikor mindenkinek meg kell hoznia a döntést, mely oldalon áll...Ábel, vagy Káin? Noé, vagy népe, ki belőle csúfot űzött? Hud, vagy A`ad? Szalih, vagy Thamud? Shu`eyib, vagy Median? Ábrahám, vagy Nimród? Mózes, vagy a fáraó? Jézus, vagy Heródes? Mohamed, vagy Qureish? Az egyszerű, jámbor Istenfélő emberek oldalán állsz-e, vagy a globalizált monetáris világ urai oldalán, kiknek klónjai már kontrolljuk alá vettek már?

= * = * =

VAN KÉT KÖNYVEM
 
Amikor Boszniában voltam, ott háború dúlt. 1993-at írtak akkor Szarajevóban, amikor Mladics szerb tábornok csapatai, Karadzsics elnök parancsára felgyújtották a nemzeti könyvtárat. Hirtelen gondolattársítással megemlítem, hogy ugyanilyen célból semmisíti meg a megszálló hadsereg az iraki történelmi hagyatékokat is. Mi ez a cél? A gyökerek elpusztítása...Nos, én éppen Szarajevó utcáin rohangáltam fedezetet keresve a záporozó gránátok és golyók elől, amikor az égő könyvtár közelében egy könyvet láttam a földön. Petőfi volt ékes magyar nyelven, 1900-as kiadás, Jakab Ödön bevezetö szövegével, Tull Ödön képeivel. A kiadó Lampel Róbert. Képzelhetitek mit éreztem. Talán ez az egy szerencsés Petőfi kötet élhette túl egyedül azt az iszonyú tűzvészt. Azóta ez a kötet és egy arab nyelvű Korán állandó utitársam. Érdekes társítás, ugye? Mégis nagyon jól megférnek egymás mellett...Mindkettő a jogtalanság ellen, az igazság mellet szól, nem tűrve a legkisebb képmutatást, vagy gerinctelenséget.
Most Zimbabwéban tartózkodom, amúgy rabízva magamat a sorsra. Voltam már ebben a hivatalosan fehérgyűlölő helyen már minden, taxisoför, piaci kifutó, bányász hitoktató a Barham Green mecsetben, stb. De még a legemberpróbálóbb és kimerítő nap után is, mely itt telis tele van veszéllyel, e két könyv mindíg felfrissülést nyújt...Az egyik a hitemet, önbecslésemet, Istentudatomat teszi helyre, a másik pedig magyarságomat, a zsarnok elleni harc állhatatosságát, a sohasem feladás érzését ápolja...Elgondolkodom...Itt e két könyvről ha beszélek, a feketék áhítattal hallgatják. Tán ők magyarabbak a magyarnál? Miért itt, a fekete diktátor alatt lehet magyar a magyar, míg saját hazájában még saját nemzeti lobogóját is szégyelnie kell? Miért van az, hogy minden más zászló előtt fejet kell hajtanunk, csak nemzeti trikolorunk előtt éreztetik velünk nemzeti bűntudatunkat? Tán bűnös nép vagyunk? Tán szégyelni való az a történelmi múlt, amit bejártunk? Nem...Nem a múlt a szégyelni való, hanem a jelen.
Mivel társultok az EU-hoz, a szégyenérzetetekkel? Míg mások büszkén németek, franciák, belgák, rátok pont magyarsagotok miatt lenne ott szükség!! Még muszlimként is ámulatba ejt Izrael harca saját nemzetéért, de ugyanígy csodálom Iránt, Indiát és Kínát! Gondoljátok-e, hogy ők szégyenkeznek nemzetük felett, vagy tán Petőfi mellett Madáchot is olvassák?
De ti tudjátok...Örlődjetek a sörösüvegek árnyékában, vígadjatok szintetizátoros műlakodalmasra, butuljatok olcsó műsorokon és még nyelveteket se ápoljátok...Tán éppen ez a cél. Lehet, hogy valakiknek földetek már rég megtetszett és kieszelte, hogy veszíthetitek el azt. Először magatokat kell elveszejtsétek, ha ez már megy, akkor nincs kötődésetek és hamar feladjátok azt, amiért őseitek annyit szenvedtek. Ingyen átadod helyedet megszégyenülve? Legyen hited, Isten megerősit és olvasd Petőfit!!
A föld, ami alatt víz van, de mégis biztonságos, nagy kincs. Egyes népeket a víz kívülről fenyeget a klímaváltozás miatt, másokat pedig biztonságuk bizonytalansága késztet új népvándorlásra. Mind új lakóhely után néz. Miért ne lehetnének ők is magyarok? Nem a genetika kovácsol egybe népeket, hanem a közös cél!!!
Tökéletes alany vagy az önpusztításra, magyar. Ha így akarod pusztítsd magad, lehet jobb
ez így...Mózes népének is meg kellett tisztulnia a sivatagi vándorlásban, lehet nekünk is meg kell...Csak rajta ne vessz!! Mózes népének volt Hite és Istene! Hol a te Istened magyar??? Jusson eszedbe himnuszod és annak első szava!! Csak Vele küzdheted át magad jelened Vörös tengerén!!

= * = * =

MIT NEM BESZÉL AZ A SAJTÓ....
 
Olvasom a sajtót. Azt írják, hogy 2007 márciusában Zimbabwéban az ellenzéki tüntetőkre Mugabe elnök lövetett. Itt Zimbabwéban, ahol jelenleg tartózkodom, pedig azt írják, hogy Magyarországon 2006 október 23-án, a forradalom ünnepén, Gyurcsány miniszterelnök a tömegre lövetett. Ti azt írjátok. hogy Mugabe elnök minden szinten betiltja az ellenzék tevékenységét. Itt azt írják, hogy Magyarországon Gyurcsány miniszterelnök népi engedetlenségnek nevezte a tömeg felkelését. Itt nem értik, hogy lehet a tömeg engedetlen. A tömeg felkel, ha itt az ideje és nem tűri tovább a hazugságot és jogfosztottságot. Ti nem értitek hogy tűrheti a tömeg a diktátor kegytetlenségét, a szörnyű éhínséget és a gazdasági ellehetetlenülést. Pedig tűri, amíg tűrheti, de egyszer ennek is vége lesz. Mikor? Mugabe elnök 83 éves...és hány éves Gyurcsány?
Ti azt írjátok, hogy Zimbabwéban az állampolgárok napi szinten ki vannak téve a rendőri szervek terrorjának. Állandósult az erőszak, a fehérek pedig célszemélyeknek számítanak. Itt azt írják, hogy Magyarországon teljes a káosz a rendfenntartó erőknél, rendőrök nőket erőszakolnak, bankrablásban vesznek részt és ami kuriózum, még a rendőrség épületeit és egyes katonai bázisokat is biztonsági cégek védenek vállalkozói megbizás alapján. Ez még Afrikában sincs...
Ti azt írjátok, Mugabe becsapja népét, tévútra vezeti országát. Itt azt írják Gyurcsány bevallotta: hazudtak éjjel és nappal. Talán egy különbség mégis van: Mugabe sohasem állította Zimbabwéről, hogy kurva ország...
Lássuk mit ír Petőfi:
                               MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET...
 
Mit nem beszél az a német,
Az isten nyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.
 
Ha csináltad fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki.
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta hímpellére!...
 
Ha pediglen nem fizetünk,
Asszondja hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja
 
Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!
Hadat nekünk ők üzennek,
Kik egy nyúlra heten mennek...
 
(részlet, Pest, 1848)
 
 
Sokat változott a helyzet 1848 óta. Petőfi a hivatkozott jelzőt azok ellen használta, akik országunk ellen törtek. Igaz, Petőfi nem volt miniszterelnök...
Vissza a mediákhoz... Zimbabwéban 50-100 arc szerepel egyetlen TV csatornán, akik a helyzetet magyarázzák. A nyilvanosságból teljesen kizárják a másként gondolkodókat.
Magyarországon 50-100 arc szerepel a megszámlálhatatlan TV és rádiocsatornán. It is óriási gépezet működik azon, hogy csak egy vélemény láthasson napvilágot. Ha más vélemény is van, az csak kellő beállítás mellet, ellentmondásos szövegkörnyezetben hangozhat el.
Mi a helyzet a másként gondolkodókkal? Afrikában a képlet egyszerű: Vagy elhallgat, vagy elhallgattatják...Fizikai megoldás. Hát Magyarországon? Vagy hallgat, vagy bulvárosra veszik a figurát. Mit jelen ez? A megoldás nem fizikai, hanem lelki...Élő halottat alkotnak az alkotók. Ez olyan, mint a hurokcsdapda. Mennél jobban rángatódzik az állat, annál jobban fullad. Megpiszkálják magánéletedet, költekezésedet és akár igaz, akár nem, találnak valamit. Ma a rabszolgaság jelképe nem a lánc és a bilincs, hanem a mobiltelefon és a hitelkártya. Ha ezekkel rendelkezel, a Nagy Testvér mindent tud rólad. Tudja merre jársz, kivel tartasz kapcsolatot, szereted-e a pizzát, kinek vettél utoljára egy csokor virágot, stb. Ez elég egy zaftos sztorihoz rólad...
Melyik a jobb? Én a fizikai megoldást humánusabbnak tartom...
Zimbabwéban nincs pénz az oktatásra és az egészségügyre, de nem zárnak be kórházakat és iskolákat.
Magyarországon nincs pénz az oktatásra és az egészségügyre, viszont bezárják az iskolákat, ledózerolják a kórházakat.
Zimbabwéban az elnök által vezetett párt, a ZANU PF káderei töltenek és tölthetnek be fontos állami és gazdasági funkcikat.
Magyarországon senki sem kerdőjelezi meg a baloldali és jobboldali értékrend egyidejű létjogosultságát, mégis a hatalom megszerzéséért és megtartásáért képesek az etikai és erkölcsi határok átlépésére.
Zimbabwét tömegesen hagyják el állampolgárai, főleg az értelmiségiek. De ha el is hagyják az orszagot, a diaszpóra vagyontárgyakat, birtokokat vásárol az országon belül és a keritésen kívülről figyelik mikor jöhetnek vissza...
Magyarországot tömegesen hagyja el tanult rétege, megszabadulva vagyontárgyaitól, reménykedve egy új, hazájától távoli élet sikerében.
Most tényleg nem tudom melyik a fejletlen afrikai és a fejlett európai ország...
 
Zimbabwe, Bulawayo, 2007. június