?    MIT HOZ A MIKULÁS  ?

GYURCSÁNYNAK:

            Elektronikus (digitális) hang, szöveg-és fénykijelzős hazugságmérő             készüléket.

Lendvainak:

           Egy darab hordozható gázórát és gázár-változást jelző  indikátort .

LAMPERTHNAK:

         Egy doboz CAVINTONT, hogy emlékezzen a választópolgároknak    tett hatpontos ígéretére.

GERGÉNYINEK:

            Világítós  és hangjelzéses  "viperát",  házi (saját) használatra.

KÓKÁNAK:

            Nagyothalló  készüléket a "nemdübörgő" gazdaság észlelésére.

A HETI-HETES TAGJAINAK:

       Röhögést és vastapsot imitáló készüléket, valamint  OVENALL szájvizet a       trágár kifejezések "kiejtése" utáni alapos száj-öblítésre.

ZUSCHLAGNAK:

            A "Nem loptam én életemben, ..." c. magyar nótát CD-n.

DEMSZKYNEK:

            Egy miniatűr 5-ös metrókocsit, és  örökös főpolgármesteri helyet  Tunisz melletti romvárosban, ott már nem lesz képes olyan károkat létrehozni, mint Budapesten. 

KIRÁLY BÉLÁNAK:

           Kitüntetést Demszkytől, az még hiányzik a kollekciójából.

HORVÁTH ÁGNESNAK:

         Orvosi képzésére fordított tandíjának visszatérítését, mivel       bizonyíthatóan nem tanították meg még az  alapismeretekre sem.

ORBÁNNAK:

         Budapest térképét, annak "felmérésére", hogy az Astoriánál nem       lehet és nem érdemes érdemleges nagygyűlést  tartani.

TORGYÁNNAK:

         Negyedkiló,- 1500 forintos  (savanykás és apró szemű) chilei cseresznyét, és egy hibajavító (számítógépes) programot,  készülő "műveinek" ellenőrzésére.

CSURKÁNAK:

         Egy eltávolíthatatlan  (kirúghatatlan)  munkatársat.

LABORCNAK:

         A KGB-s akadémia elvégzését annulláló, Putyin  aláírásával és            pecsétjével - közjegyző előtt ­ hitelesített igazolást.

HORN GYULÁNAK:

         Két hordó alkoholmentes italt, valamint egy  csomag naftalint  a pufajka     tárolásához.

HORN GÁBORNAK:

         Hiteles születési anyakönyvi kivonatot  arról, hogy spermabankban tárolt anyag segítségével  biztosították a világrajövetelét.

PETŐ IVÁNNAK:

         Kéri Edit: Kik lőttek a Kossuth téren? c. tényfeltáró  művét.

VERESNEK:

         Alapfokú matematikai és közgazdasági ismeretek            pénzügyminisztereknek c.  szakkönyvet, lapulevél kötésben.

FÜRNEK ÉS CSOÓRINAK:

         Erkölcsi segítséget, hogy legyen erejük 2008 márciusában is   kiadni egy manifesztumot (chartát), amelyben tovább meakulpázhatnak afelett, amit 1990-1994 között Hofi  szavaival élve: "elszabtak", de szerencsére nem jutottak a hajléktalanok sorsára.

SZILINEK: 

            Egy papírmaséból  készült (kihajtható) parlamentet, amellyel gyakorolhatja,           hogy miként lehet látszattevékenységgel  megnyerni a közvélemény           szimpátiáját, miközben (néhány  merésznek tűnő frázis pufogtatásán kívül)         semmilyen érdemleges (hasznos)  tettet  nem hajt végre.

DÁVIDNAK:

         Egy  csodaszép, széles karimájú, malomkerék nagyságú, Antall képével díszített  kalapot, amely biztos védelmet nyújt: eső-, hózápor- és záptojások ellen.

GÖNCZ KINGÁNAK:

            Belső megnyugvást,  hogy volt már  rosszabb és hazugabb  külügyminisztere is az országnak, mégis az EU -ba jutott, nem is  piti pozícióba, mert ilyen univerzális  tehetségek mindig kellenek  egy  csalással regnáló  kormánynak. 

UNGÁR KLÁRA:

           Egy  kétméteres (tejcsokis) Turul madarat, mert a madárkórjából  (úgy-ahogy) kigyógyulva, vette a bátorságot és  az egészségügy területén (az OEP-ben) kamatoztatja azokat a széleskörű ismereteit, amelyeket a kisvállalkozások,  a lakáshelyzet, a nyugdíjpénzár,  a vagyonkezelés, az autópálya, a családvédelem, az adó-és pénzügyi biztosítás     területén, illetve a FIDESZ-ben és az SZDSZ-ben  szerzett.

MEDGYESSYNEK:

         Egy utazó nagykövet számára hasznos: vászontarisznyát, vándorbotot, kulacsot,  malaclopót és három darab hamuban sült pogácsát.

MOLDOVÁNAK:

         Kádár hagyatékából  megmaradt feljegyzést, miszerint: "Az     emberek kevesebbet tévézzenek, többet olvassanak  a marxizmus-leninizmus klasszisaitól, a szovjet íróktól és a szocialista világ gazdasági  eredményeiről, mert ezzel gyorsíthatják fel a fejlett szocialista  társadalom  alapjainak lerakását".

A RENDŐRSÉGNEK:

         Virgácsot és "intőt" minden közreműködő rendőr (a tábornoktól a közrendőrig)  bejelentett és a be nem jelentett tüntetések feloszlatása és/vagy    szétverése miatt!

         Azon kívül,-egy "hivatalos" figyelmeztetőt, hogy a törvénytelen akciót végzők el fogják nyerni (előbb vagy utóbb) a méltó büntetésüket!

 

                                                ( Prof. Dr. Bokor Imre.)