Papírra vetettemMagyar vagyok. Magyar, nem háttéralkuk, paktumok játékszere. Jó lesz megjegyezni nagyurak! Pénz, vagyon és a világ összes csillogása meg nem hódíthat. Magyar vagyok. Jó lesz megjegyezni nagyurak! A szívembe ültették a csillagok az alázatot, az élet mindenek előtt, az élet őrzése feladatom. Szerencsétek, hogy a Nagyvadász csillaga távol jár, hogy békére esküdött törzsek mérgei hamu alatt alszanak. Magyar vagyok. Magyar, nem háttéralkuk, paktumok játékszere. Jó lesz megjegyezni nagyurak!

Ki szóra emelkedik, meghajol az égben írott lelki törvények előtt, tenni akar, nyílt és szívében nemes a szándék, csak az lehet uram és parancsolóm! Nem szatócsok rongyruháját hordja, nem mutyi-inas, de széllel dacol tekintete és sziklaszilárd a hite, hogy szolgálni tudja a sorsára bízott nemzetet! Csak az, csak az merjen lelki füleinknek üzenni és megmozdul a föld, tombolni fognak a csillagok, a holtak ereje sepri félre az eszméket, seregeket, mert igazság csak egy van, mert igazság csak ott van, hol a szív boldogan hal!

Magyar vagyok. Magyar, nem háttéralkuk, paktumok játékszere. Jó lesz megjegyezni nagyurak! Csillogtatok már ezer kámfor mézes-mázos szavakkal, ígéretekkel, hazugsággal! Miért hiszitek, hogy bennünk végtelen a megértés irántatok, hogy kapcának, rongynak nézitek a becsület tisztaságát? Miért hiszitek, hogy velünk mindent lehet? Hé, nagyurak jó lesz vigyázni! Magyar vagyok. Magyar, nem háttéralkuk, paktumok játékszere! Jó lesz megjegyezni nagyurak!

Papírra jegyeztem a szavakat. Nem kell hazug szavakkal lőni rá, mert vérrel van az írva minden Magyar szívbe, és míg egy dobban a földön ebből a szívből, az az egy is emberhez méltón igazként vigyázni fog az összes többire! Szeretni fogjuk az embert, a gyarlót, az életet!
Magyar vagyok. Magyar, őrzője e földnek, a szívben a békének, jó lesz megjegyezni nagyurak!

Gavallér János

2008.05.23.