Pénzt vagy életet!

  

Február 11., a betegek világnapja. Az  SZDSZ-MSZP koalíció e napra időzítette és megszavazta a hamis érdekeket szolgáló több-biztosítós egészségügyi törvényt. Fekete nap a történetírásban, mint az a bizonyos magyar állampolgárságról szóló december 5-i, amely Advent idejére esett. A dátumok nem véletlenek, mindkettő a magyaroknak szánt „ajándék”.

Este 9-kor a Nyugatinál fiatal, magyar zászlós, bajuszos kerékpárost üldözött a rendőrség. Barátunk arca ismerős, a rendőrök rárontottak, ekkor még kiszabadult és a kerékpárral faképnél hagyta feketeruhás üldözőit. Lehet, hogy nem jutott messzire, mert minden utcasarkon párosával álltak a fehér kocsik. Még egy óra múlva is minden irányból jöttek a villogó, a megfélemlítés szándékával cikázó rendőrautók. Legalább tízszeres készültséggel szorították körbe a Kossuth téri tüntetőket. A téren a kordon belül üres, a láthatatlan kezek az épületen belülieket védik. Bűnügyi helyszínelő kocsi kellene ide, mert a Parlamenten belül dúl a terrorizmus. A szavazás előtt a bent ülőket fenyegették meg: Pénzt vagy életet! Mintha kést szegeztek volna a hátuknak, s ők a pénzt választották, persze ezért nem kellett az életüket adni. A lelkiismeretüket pedig már régen eladták..

„Mindennek ára van” – hangzik a legújabb SZDSZ-es szólam. A biztosításnak pedig nagy az ára, ezért volt négyórás a parlamenti vita. Horváth Ágnes a miniszteri székből már férjet is vett magának. Most az ország pénzét lopják és árusítják ki. Ha így halad, majd a gyerekét is árulhatja a piacon. A magyar orvost már árusítják az euro-zónában. Nem számít, a fekete üzletben első a becsapás, később a törvényt is meg lehet változtatni és a törvényhozókat is meg lehet vásárolni. Így lesz az orvosból itthon és külföldön is rabszolga, a miniszter asszonyból pedig para-szolga, aki a pénzvilág tisztességtelen, meg nem szolgált haszonkulcsát garantálja. 

Ha Ágnes asszony számolni is tudna, már rég felemelte volna a kórházi napidíjat 21 ezer forintra. Egy átlagos vizit 20 perc, a kórházi nap pedig 24 óra, a különbség csak időben számítva is hetvenszeres, nem szólva a műszeres vizsgálatokról, műtétekről, ápolásról, egyéb költségekről. A 300 Ft-os vizitdíj hetvenszerese pedig 21 ezer Ft. Csak remélhetjük, hogy a minisztériumnak nem ad ötletet ez a következtetés. A vizitdíj és napidíj éppúgy alkotmányellenes, mint a most megszavazott egészségbiztosítási törvény.

 

Dr.Nagy Attila
orvos, közíró
Villámposta: drnagyattila@yahoo.co.uk