SOMOGYVÁRI APÁTSÁG TÖRTÉNELME.


"Habár felül a gálya, alul a víznek árja, azért a víz az úr!"

A történelem szubjektív, mindig a győztesek írják. Sok csatát vesztettünk, ez tény, de ezek egyike sem volt olyan jelentős, hogy a háború pozitív kimenetelét befolyásolja. Most a végső küzdelemre készülünk: mindent vagy semmit.

Somogyvárról csonka országunk lakosainak több, mint 80%-a nem hallott, köszönhetően a hamis történelem alkotóinak és tanítóinak. Aki tanult vagy olvasott róla valamit, csak annyit tud, hogy eredetileg ott volt Szent László sírhelye. Ennyivel meg is elégedtek, nem tették fel a logikus kérdést: Miért?

1972 és 2002 között kisebb megszakításokkal folytattak ott régészeti ásatásokat. Olyan neves tudósok, mint László Gyula és tanítványa Dr. Bakay Kornél. 30 év munkájának eredménye Koppány várának maradványai, Szent László apátsága (amely Reimse-i katedrális méretű épület volt!), és Szent László eredeti sírhelye, ahol 100 évig nyugodott, szentté avatásáig, amikor Váradon helyezték örök nyugalomra. Számtalan tárgyi emlék, dokumentum került elő az anyaföldből, amely bizonyítékul szolgál gyökereink valós vonalára. Bizonyíték arra, hogy Szent László Koppány herceg unokája volt (herceg, mert István királyunk unokatestvére volt, nem pedig a nagybátyja!), aki azért építtette Somogyvárra ezt a monumentális apátságot - melynek körvonalai teljesen előkerültek a föld mélyéből -, mert nagyapja előtt szerette volna kifejezni tiszteletét, a méltatlanul pogánynak nevezett, beszennyezett hírnevű Koppány előtt.

Mikor a tárgyi emlékek ténylegesen igazolták az addig csak krónikákban olvasható feltételezéseket, az állam és az ásatásokat  Magyar Tudományos Akadémia (amelyet Gróf Széchenyi azért alapított, hogy megőrizzük nemzeti értékeinket és továbbadjuk az utókornak), meghozta a döntést: abba kell hagyni.

Dr. Bakay Kornél akinek élete fő célja a tényekre támaszkodó valós történelem megírása, nem adta fel, pályázatot írt az UNIO kiírására, és nyert. Több száz millió forintot. Minden komoly pályázatnál 30% önrészt fel kell mutatni, hogy a megnyert összeg ténylegesen is a pályázóhoz kerüljön, ne csupán annak kincstári igazolása. Az állam, akinek gyökereink elvágása és a nemzeti értékek elfedése, süllyesztőbe küldése a célja, természetesen nem támogatja az ásatásokat.

Az a feladatunk, hogy ezt az összeget összegyűjtsük.

Találkozzunk Várpalotán a Trianon Múzeumban 2008. április 2-án (szerdán) 15 órakor, és Dr. Bakay Kornél előadása után, amely Somogyvár jelentőségéről szól, megbeszéljük, hogy ki miben, és hogyan tudna nekünk segíteni valós történelmünk igazolásában.

Bárkinek kérdése van, forduljon hozzám bizalommal!

Éri Ildikó
eriildiko@gmail.com
30/599-49 53