Tisztelt Titkos Nyomozó Hatóság!
 
Mivel olvastam, hogy őrizetbe vették a Magyarok Nyilaitól Ments Meg terrorszervezet gyanúsítottjait, és különböző veszélyes anyagokat foglaltak le náluk, kérem állásfoglalásukat, hogy nyugodtan alhatok-e, vagy várjam Önöket felöltözve. Ugyanis van egy dél-amerikai indián íjam nyilakkal mint szobadísz (ajándék), továbbá néhány rovásírásos felirat, feleségem körömlakklemosót használ, én pedig az öngyújtókat kis gázpalackkal töltöm újra, sőt van egy deci sebbenzinünk is.

Aggaszt a gépkocsim tankjában lévő, mind drágább gyúlékony anyag is, de leginkább a hír, hogy lisztet és cukrot is lefoglaltak, mert bombagyártásra alkalmas. Feleségem kenyeret, kalácsot, süteményt szokott készíteni e veszélyes anyagokból, eddig még nem robbant fel semmi, de kérem, szíveskedjenek megadni a pontos receptet, nehogy tragédia történjen, s közöljék, mi az az otthon tartható mennyiség, amely nem minősül terrorizmusnak.

Mint jogkövető állampolgár elhatárolom magam a Magyarok Nyilaitól, és a kenyérvágó kést is fegyverszekrényben tartom ezentúl. Tudom, hogy nem Önökre tartozik, de szeretném jelenteni, hogy mindmáig hiába vártam az Új Magyarország című ingyenes kiadványt, lehet, hogy ez is a terroristák műve. Félénk tisztelettel:

Szentmihályi Szabó Péter