"Kadar György" <gyorgy.kadar@vaasa.fi> írta:

 

"T I Z E Z E R  V É L E T L E N E K..."

Kétségtelen, nagyon sok véletlen fordul elő az életben, szinte naponta tapasztalunk egyszerű, vagy rejtélyes véletleneket. A kiváló, magyar érzelmű, nagy tehetséggel megáldott színművész, B u b i k István, tragikus körülmények között halt meg. Mintha véletlen lett volna.
K a s z á s Attila, magyar érzelmű színművészünk, aki kiváló táncos-énekes is volt, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fiatal, igen tehetséges művész volt. Hirtelen, gyors, váratlan halál..., véletlen...
Váratlanul /véletlen/ tragikus körülmények között életét vesztette S e l m e c z i Roland, hazafias érzelmű színművészünk, aki a Trianon filmben is sikerrel szerepelt. Véletlenül... véletlenül...
Hm... Mennyi véletlen, felesleges, oktalan halál! Magyar hazafiak, kiemelkedő művészeink pusztulása! Kegyetlen véletlenek!


"...Tizezer véletlenek, segítsetek, segítsetek...!"

Pásztorfi István

 

 

Kedves Kádár György!

Egészen véletlenül- mielőtt a KRÓNIKÁS ZENEDÉT  2007 nyarán kilakoltatták-(mert nem tudtuk fizetni a fűtésszámlát, mivel 11. éve élünk MINDEN támogatás híján önerőből, a dalainkból, előadásainkból, CD-ink eladásából,még rózsadombi lakásomat  is el kellet adni- (mert nem volt mit enni erdélyi, kárpátaljai, felvidéki növendékeimnek, és nem tudtam 14 tanáromat fizetni)- és mert  sokszor kint énekeltünk a Kossuth téren, -

VÉLETLENÜL egymás után NÉGYSZER kirabolták békásmegyeri bentlakásos iskolánkat.. Elvitték az összes számítógépet  (még a százezer éves Pentium I-et is, mert abban is volt dokumentum, hogy hogyan állítottuk két kezünkkel helyre a ramaty épületet...) adatokkal, dokumentumokkal, levelezéssel, szerződésekkel együtt. Még a lementett CD-ket is elvitték.

És VÉLETLENÜL- még szintén a kilakoltatás előtt- ELLOPTÁK az erőt,adó, életet mentő szent gitáromat, hogy ne legyen kitartásom folytatni munkámat, melyet a 15 milliós magyarság érdekében teszek.

És egészen VÉLETLENÜL szintén még a kilakoltatás előtt súlyos autóbaleset ért. Teljes erővel belémszállt a Kőbányai úton egy piros autó. Két diákom is ült a kocsiban. Csodával határos módon maradtunk meg. HÁROMMILLIÓS kár keletkezett az Opelben.Majnem egy éve. Azóta sem kártalanítottak, csak az autót tákolták össze, úgy, hogy várom, mikor esik szét alattunk. VÉLETLEN. VÉLETLEN?????

De még ezt is úgy csinálták, hogy ne is tudjon róla senki. Most én is kinyitom a számat. Csakazértis dolgozom. A nap 24 órájában. Hullafáradtan. De tudván, hogy szeretnek az emberek, és szolgálhatom a nemzetemet. Most éppen a mentett holminkat akarják kirakni abból a raktárból, ahol menedéket kaptunk, hogy zongoráinkat, hangszereinket, irodabútorainkat ideiglenesen elhelyezhettük a kilakoltatás rémületében.. Azt a raktárt eladták, most ki kell ürítenünk. Raktározási díjat nem tudunk fizetni. Még ezen a héten el kell vinnünk a cuccainkat. VÉLETLEN?????

40. éve vagyok a pályán. Minden szusszanásom ezé a nemzeté. Nem a számat jártatom, hanem még a Csau időkben is mentem énekelni Erdélybe, Kárpátaljára, felvidékre, Délvidékre. Még a tankok által feltört aszfalton mentek tönkre a csapágyak, tűgörgők. Ezek viszont NEM VÉLETLENEK. 1987-ben kaptam volna Kossuth díjat. Visszavették menetközben, mert elmentem vidékre tanítani.Nem érdemlem meg a Magyar Örökség díjat, mert csak 40 éve énekelek a nemzetért. A Magyar Kultúra Napján 1996-ban MEGHALTAM. Két napig voltam az ÚR vendége.10 nap amnézia után fél évig tanultam újra járni, beszélni, énekelni. És ott folytattam, ahol abbahagytam. Csak már nem egyedül, hanem a KRÓNIKÁSOKKAL.Hogy átadjam mindazt, amit kínkeservesen, magányos farkasként megtanultam. Hogy legyenek fiatalok, akik továbbvigyék ezt a szellemiséget. A régi hagyományok őrzése mellett új hagyományokat teremtsenek. Hogy erőt, hitet, reményt vigyenek a megfáradt emberek szívébe dalaikkal. Meg is kaptuk érte méltó büntetésünket.

VÉLETLEN???? Segítségre szorulunk, mert én már nem bírom egyedül.

VÉLETLEN???? És még a jobboldal se tudja igazán, kik is vagyunk.Pedig TITEKET szolgálunk. Alázattal, tisztelettel, szeretettel. Néha kapunk segítséget, de "gazdánk" nincs. Párthoz semmiképp nem kapcsolódunk. Mi a magyar kultúra, művészet pártján, a jobboldalon állunk.És dolgozunk. Csendben végezzük a munkánkat.  Bocsánat, hogy kifakadtam, de ez sem VÉLETLEN.

Szeretettel, mélységes hittel és odaadással:
Dévai Nagy Kamilla